Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Barney krijgt op de broek van Chisnall

Dave Chisnall heeft op de UK Open een einde gemaakt aan de opmars van Raymond van Barneveld. De Engelsman, gisteren ook al de bedwinger van Simon Whitlock, vloog naar 0-5 en gaf die voorsprong niet meer uit handen: 5-10 Chizzy staat in de halve finale tegenover Robert Thornton.

Wervelwind

Van Barneveld kreeg direct in het begin van de partij een wervelwind over zich heen. Chisnall was werkelijk niet te houden en denderde met een gemiddelde van tegen de 120 per beurt over het podium. Barney kreeg slechts één pijl op een dubbel en vond bulls-eye niet voor een 170-finish. De Engelsman maakte vervolgens geen fouten en liep naar liefst 0-5.

Kans op 4-5

Daarmee had Chizzy al drie breaks te pakken en leek op cruise control richting de zege te vliegen. De korte onderbreking zorgde echter voor een flinke ommekeer. Barney opende met een 82-finish voor de break. Dat deed hij ondanks twee 180’ers van Chisnall met een 11-darter. De Nederlander ging door met een 85-finish en wederom een break via tops: 3-5. Op het moment dat Barney helemaal terug kon komen wist Chisnall weer toe te slaan. Hij profiteerde van drie gemiste dubbels van de Nederlander en denderde door met een 110-finish: 3-7.

Instappen

De eerste leg in het derde bedrijf ging naar Van Barneveld, vervolgens miste hij één pijl op tops voor een 118-finish. Chisnall stapte gelijk weer in: 4-8. De Nederlander pakte zijn eigen leg met een bulls-eye 121-finish, twee legs later miste hij echter wederom drie pijlen op de dubbels. Chisnall stapte voor de zoveelste keer gelijk in en vond tops met zijn enige dart op een dubbel voor een plaats in de halve finale.

Bekijk alle uitslagen van de UK Open Darts 2012

Delen:

Meer over UK Open