Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Barney naar kwartfinale, Klaasen onderuit

Raymond van Barneveld heeft titelverdediger Robert Thornton op de UK Open Darts 2013 aan de kant gezet. Barney speelde een uitstekende partij, met als resultaat de 9-7-zege. Die prestatie heeft Jelle Klaasen nieten weten neer te zetten. Hij ging in de vijfde ronde onderuit tegen Jelle Klaasen, eveneens met 9-7.

Kijk LIVE naar PDC UK Open Darts 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Barney groeit in het toernooi

Het niveau van Raymond van Barneveld gaat duidelijk per wedstrijd omhoog. Moest hij tegen Michael Smith een 3-0-achterstand ongedaan maken, Joey Palfreyman was eerder op zondag geen probleem (9-3). Tegen Robert Thornton stond een echte klus voor de deur. Zeker toen de Schotse titelverdediger ijzersterk begon. Hij kwam op 0-2 en 1-4, voor Barney terug wist te komen met een 121-finish voor 4-4. Hij kwam zelfs op 5-4, voor gemiste dubbels weer een gelijke stand op het bord brachten. The Thorn kwam op 5-6, daarna nam Van Barneveld de regie volledig over. Hij won drie legs op rij voor 8-6 en schakelde Thornton vervolgens ook uit via dubbel-1. De 9-7-zege combineerde hij met een gemiddelde van 101 per beurt.

Klaasen komt net te kort

In de kwartfinale moet Van Barneveld nu aantreden tegen Ronnie Baxter. The Rocket was namelijk net te sterk voor Jelle Klaasen. De Nederlander is aan een knappe comeback bezig en heeft met het bereiken van de vijfde ronde voor het derde weekend op rij een knappe prestatie neergezet. Er had tegen Baxter meer ingezeten, maar de scherpte uit zijn eerdere partijen ontbrak. Klaasen begon nog met een 160-finish, waarna het de gehele partij spannend bleef. De Nederlander stond telkens een leg voor, alleen wilde The Rocket niet buigen. Met een 14-darter werd het 6-6 en twee legs later noteerde de Engelsman een 160-finish voor 7-7. Dat bleek het keerpunt. Baxter brak Klaasen met een 77-finish, waarna de Nederlander bulls-eye voor een 170-finish miste. The Rocket stapte in en gooide een 13-darter voor de winst.

Alle uitslagen en programma UK Open Darts 2013

Delen:

Meer over UK Open