Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Barney ontsnapt, De Graaf geeft het weg

Raymond van Barneveld is op het nippertje doorgedrongen naar de vierde ronde van de UK Open. Door twee legs op rij te winnen versloeg hij Dave Pallett. Ook Dirk van Duijvenbode meldt zich bij de laatste-32 op de FA Cup of Darts. Joey ten Berge lukte dat niet, terwijl Jeffrey de Graaf de zege totaal uit handen gaf.

Beslissende leg

Raymond van Barneveld en Dave Pallett gaven elkaar geen enkele ruimte. De gehele partij bleven ze in evenwicht, al kreeg vooral de Nederlander steeds meer kansen. Hij miste echter veel dubbels, waardoor Pallett op één leg van de zege kwam (7-8). Barney dwong echter wel een beslissende leg af en daarin sloeg hij alsnog toe met een 81-finish voor een 11-darter voor de benauwde zege.

IJzersterke dag

Dirk van Duijvenbode kent een zeer sterke dag in Minehead. Twee ruime zeges in de middag, waaronder tegen Peter Hudson, brachten hem naar de derde ronde. Daarin wachtte met Robbie Green een lastige opponent. Het liep tot 2-2 in evenwicht, daarna nam Van Duijvenbode een 5-2-voorsprong. Die marge wist hij vast te houden via 7-5 naar de 9-5-zege. 

De Graaf geeft het weg

Jeffrey de Graaf speelde al een uitstekende partij tegen William O’Connor, om in het tweede deel volledig stil te vallen. Net op tijd was hij weer bij de les, om nog te winnen. Tegen Rob Cross was het duel vergelijkbaar. De Pub Qualifier won al verrassend van Wes Newton, maar werd in de eerste fase aan de kant gezet door de Graaf. Van 6-1 liep het naar 7-3 en 8-5, vanaf dat moment wist de Nederlander geen leg meer te winnen. Hij miste zijn kansen om het af te maken in de achttiende leg en in de slotleg wist Cross het af te maken met een 12-darter via een 121-finish.

Niet doorgedrukt

Joey ten Berge wist in de tweede ronde fraai te winnen van Mark Dudbridge, maar kon niet doordrukken tegen Stuart Kellett. De Engelsman kwam op een 2-6-voorsprong, waar Ten Berge daarna wel langzaam wat vanaf wist te knabbelen. De Nederlander bleef echter wel de gehele partij op achterstand staan en verloor uiteindelijk met 7-9.

UK Open Darts 2016: Uitslagen, programma en statistieken

 

Delen:

Meer over UK Open