Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Barney overleeft double trouble en matchdart

Raymond van Barneveld is door het oog van de naald gekropen op de UK Open Darts. De Nederlander kwam na een 3-0-voorsprong op een 4-7-achterstand tegen Ronnie Baxter. Barney kon geen dubbel meer vinden en leek geklopt. De Hagenaar bleef echter stug doorvechten, om uiteindelijk in een allesbeslissende negentiende leg een matchdart te overleven: 10-9.

Kijk LIVE naar PDC UK Open Darts 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Snelle voorsprong ook rap weg

Van Barneveld begon solide aan de partij en pakte zijn eigen leg met een 91-finish. Er volgde een 180’er, waardoor de druk gelijk werd opgevoerd. Baxter bezweek, want de dubbel viel niet en het was gelijk 3-0. De triples vielen vervolgens niet voor de Nederlander en dat gaf The Rocket de kans om terug te komen. Makkelijk ging dat niet, want hij had drie volle beurten vanaf 40 nodig om de rebreak op dubbel-1 te verzilveren: 3-2. De break leek weer snel op het bord te komen, want Barney begon na de pauze met drie keer 140 op rij. Hij miste vervolgens vijf pijlen op de dubbels, waardoor hij slechts 3 uit 17 was op de dubbels.

Dubbels zijn amper te vinden

Erg lang maakte de Nederlander zich er niet druk over. De zevende leg werd geopend met een 180’er, om weer twee pijlen op dubbel-18 te missen. Baxter vond dubbel-16 wel voor de eerste voorsprong (3-4). The Rocket begon vooral scorend steeds verder door te beuken en liep naar 4-5. Dat reeks van vijf legs op rij kon Barney in de negende leg eindelijk stoppen. Met zijn 21e poging op de dubbel ging het voor de vierde keer raak voor 4-5. Baxter opende zijn eigen leg wel weer gelijk met 180, 140 en 138, om de tweede pauze te bereiken met een 11-darter: 4-6.

Barney knokt terug

De Engelsman was los en deelde direct na de pauze weer een harde tik uit. Hij opende de leg met een 180’er en pakte de dubbele break met een 121-finish. Opgeven deed Van Barneveld niet. Met een sterke leg en een 76-finish was het verschil weer twee legs. Zijn eigen leg opende de Hagenaar gelijk met zijn vierde 180’er, om ook de vijfde maximale score te vinden. De zoektocht naar de dubbel lukte ook voor 6-7. De stand was bijna weer in evenwicht, want vanaf 132 gooide hij twee keer bulls-eye te vinden. Dubbel-16 viel niet, waarna Baxter 93 wegpoetst voor 6-8.

Allesbeslissende negentiende leg

Baxter kreeg de kans om de partij te beslissen, maar liet vier pijlen onbenut voor zijn negende leg. Barney ontsnapte via dubbel-4 en gaf vervolgens gas. Hij kreeg zes pijlen voor 121 en wist dit keer wel met zijn eerste pijl dubbel-8 te vinden voor 8-8. De Nederlander liep weg in zijn eigen leg, voor Baxter de turbo aanzette met scores van 180 en 177. Van Barneveld maakte dit keer geen fout en vond tops voor 9-8. Baxter verslikte zich in zijn eigen leg vanaf 44 en gaf daardoor de Nederlander een matchdart. Dubbel-16 voor een 101-finish viel niet en The Rocket dwong een allesbeslissende leg af via dubbel-1. Daarin kreeg ook Baxter één matchdart. Hij miste dubbel-16 en Barney kon daarna alsnog juichen via dubbel-8.

Alle uitslagen en programma UK Open Darts 2013

Delen:

Meer over UK Open