Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Barney, Van Gerwen en Klaasen denderen naar ronde vijf

Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen hebben alle drie zeer overtuigend de vijfde ronde van de UK Open Darts 2013 bereikt. Wes Newton werd uitgeschakeld door Adrian Lewis, ondanks een negendarter van The Warrior. Ook voor Kim Huybrechts, Gary Anderson en Stephen Bunting viel het doek.

Kijk LIVE naar PDC UK Open Darts 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Snelle overwinningen

Voor de Nederlanders zag de loting voor de vierde ronde er al gunstig uit. Dat bleek in de praktijk ook waarheid te worden. Raymond van Barneveld had geen enkele moeite met Joey Palfreyman. Barney stond slechts drie legs af en wandelde eenvoudig naar 9-3. Datzelfde deed ook Michael van Gerwen. Op het hoofdpodium bleek Michael Mansell, in de tweede ronde nog te sterk voor Co Stompé, simpelweg geen partij. Mighty Mike denderde naar 9-3. Op baan drie had Jelle Klaasen de zwaarste loting. Stuart Kellett is aan een flinke opmars bezig, maar tegen The Matador kwam de Engelsman er niet aan te pas. Klaasen won eveneens met 9-3.

Inhaalrace en Negendarter

Kevin Painter noteerde de prestatie van de middag. The Artist leek al uitgeschakeld tegen Gary Anderson. De schot nam een 7-3-voorsprong en had nog maar twee legs nodig. Vanaf dat moment nam Painter de wedstrijd volledig over. Hij won maar liefst zes legs op rij voor een sensationele 9-7-zege. Op baan drie werd ook een spektakelstuk afgewerkt door Wes Newton en Adrian Lewis. Newton had het niet getroffen, want in de derde ronde moest hij ook al afrekenen met Simon Whitlock. Ditmaal leek het weer te lukken, want Newton gooide een negendarter. Daarna ging Lewis er toch met de buit vandoor: 9-8. Phil Taylor won overtuigend van Adrian Gray (9-2) en datzelfde deed ook James Wade. The Machine had opvallend weinig problemen met Dave Chisnall (9-2). De Belg Kim Huybrechts, die kampt met een polsblessure, ging onderuit tegen Terry Jenkins met 9-6. Stephen Bunting, de nummer één bij de BDO, verloor van een ontketende Peter Wright: 9-2.

Loting vijfde ronde

In de vijfde ronde gaat het werk echt beginnen. Raymond van Barneveld moet aantreden tegen titelverdediger Robert Thornton, Michael van Gerwen ontmoet Terry Jenkins en Jelle Klaasen treft Ronnie Baxter. De andere duels zijn: Phil Taylor – Brendan Dolan, Adrian Lewis – Kevin Painter, Steve West – Peter Wright, Andy Hamilton – Terry Temple en John Henderson – James Wade.

Alle uitslagen en programma UK Open Darts 2013

Delen:

Meer over UK Open