Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Barney verslaat Klaasen, zege Van Gerwen

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen hebben zich na Vincent van der Voort eveneens weten te plaatsen voor de vierde ronde van de UK Open. Barney won een Nederlands onderonsje met Klaasen.

Missers op de dubbels

Van Barneveld en Klaasen gingen in de openingsfase gelijkop, tot Klaasen twee pijlen op tops onbenut liet. Barney pakte zijn eigen leg met een 86-finish, daarna profiteerde hij van de missers van The Matador voor 3-1. De Hagenaar hield zijn eigen leg en zag vervolgens Klaasen wederom een hand vol dubbels missen. Het gaf Van Barneveld alle tijd om rustig verder weg te lopen naar 6-1.

100 en 110-finish

Klaasen deed via dubbel-4 iets terug, maar moest gelijk toekijken hoe Barney de negende leg opende met twee keer een 180’er. De zevende pijl viel onder de triple-20, waardoor een negendarter uitbleef. Een 100-finish voor een 12-darter was wel goed voor 7-2. Met een 110-finish werd het 8-3, voor Klaasen wederom twee pijlen op dubbel-16 onbenut liet. Zo kon Barneveld een ruime overwinning neerzetten: 9-3.

Mighty Mike

Michael van Gerwen had een gunstige loting met William O’Connor als opponent. De jonge Ier kon vier legs bijblijven, daarna wist Mighty Mike rap het verschil te maken (5-2). O’Connor kon tussendoor nog een leg bijschrijven, voor Van Gerwen rustig doordenderde naar 9-3.

Bekijk alle uitslagen van de UK Open Darts 2012

Delen:

Meer over UK Open