Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Eerste ronde exit Vos en Hendriks

Na hun goede optreden in de voorronde ging het voor zowel Gino Vos als Jerry Hendriks mis in de eerste ronde. Beide Nederlanders verloren met 4-3.

Nederlanders

Vos had met Mark Layton op papier een gunstige loting. De 21-jarige darter uit Oss wist de Engelsman echter niet te breken. De gehele partij had Layton een leg voorsprong en maakte ook in de zevende en beslissende leg geen fout: 3-4. Voor Jerry Hendriks was het eveneens na twee partijen gedaan. De jongeling won zijn voorrondepartij overtuigend, ditmaal was het erg close tegen Arron Monk. De partij ging volledig gelijk op en zo kwam er een zevende leg aan te pas. Daarin was de voormalig Under-21 World Darts Championship de sterkste en won met 4-3. Daarmee eindigde het debuut van Hendriks in ronde één.

Nicholson en Hankey

Paul Nicholson speelt al een aantal maanden met een pijnlijke schouder en had het erg lastig in zijn eerste partij. De 21-jarige student Harry Miles nam een 1-2-voorsprong en kreeg twee pijlen om op matchpoint te komen. De Engelsman liet dat na en daarna zakte Miles ver weg. Nicholson kon profiteren en won met 4-2. Ted Hankey deed het een stuk overtuigender. Andy Jenkins kon bijblijven tot 1-1, daarna denderde The Count hard weg met een 85-finish voor 4-1. Shayne Burgess keerde na lange tijd weer eens terug op het PDC-circuit. De UK Open-finalist van 2003 kon geen potten breken. The Bulldog verloor met 4-2 van Liam Kelly. Ook voor Brian Woods en Steve Brown viel vroeg het doek.

Bekijk alle uitslagen van de UK Open Darts 2012

Delen:

Meer over UK Open