Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Hamilton een milimeter beter dan Wade

Andy Hamilton heeft zich via een spannende strijd voorbij James Wade weten te knokken. De grinder uit Stoke-on-Trent stond nagenoeg de gehele partij op een minimale voorsprong. In de achttiende leg zag The Hammer eindelijk de kans om toe te slaan voor de krappe 10-8-zege. Daarmee staat Hamilton voor het eerst in de halve finale van de UK Open Darts.

Kijk LIVE naar PDC UK Open Darts 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Enige voorsprong voor Wade

Hamilton had de strijd om de bull gewonnen en dat bleek uiteindelijk belangrijk. The Hamer opende met een 111-finish, voor Wade terugsloeg met een 104-finish. Hamilton miste twee pijlen op tops en Wade kon de break pakken. Met een 13-darter was het 1-3, al stond die voorsprong niet lang op het bord. Direct uit de pauze gooide Hamilton een 118-finish, gevolgd door een 100-finish om alweer op voorsprong te staan. Dubbel-16 zorgde zelfs voor 5-3, maar ook Wade slaagde erin om de break gelijk weer ongedaan te maken.

Geen millimeter ruimte

Vanaf de elfde leg was er geen verschil meer tussen de twee darters. Een 112-finish (Hamilton) en een tweedart 81-finish (Wade) bracht de stand naar 6-6. In de veertiende leg liet Hamilton de kans op de dubbel liggen, waardoor het gelijk bleef. De vijfde 180’er en dubbel-5 van Wade was daarna goed voor 8-8. Vervolgens liet zijn geliefde tops Wade in de steek. In de zeventiende leg miste The Machine één pijl op het rode vakje voor de break. Hamilton kwam terug en vond bulls-eye voor de 84-finish. Daarop moest Wade zijn eigen leg houden, maar ging het weer mis. Twee pijlen op tops gingen niet raak, waarop Hamilton dubbel-10 wel vond.

Alle uitslagen en programma UK Open Darts 2013

Delen:

More in UK Open