Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Klaasen door naar derde ronde, Stompé eruit

Zes Nederlanders kwamen er tijdens de eerste dag van de UK Open Darts 2013 in actie, Jelle Klaasen wist als enige de volgende ronde te bereiken. Hij won nipt van Gareth Pass. Co Stompé ging onderuit tegen Michael Mansell, waar de andere vier oranjeklanten in de eerste ronde sneuvelden. Phil Taylor en James Wade maakten geen fout.

Kijk LIVE naar PDC UK Open Darts 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Klaasen lacht in slotleg, Stompé verliest

Klaasen is aan een goede serie bezig met een finaleplaats op een Players Championship en vorige week een kwartfinale in Oostenrijk op het Euro Darts Tour-event. In Bolton had hij het erg lastig met de zeer trage Gareth Pass. Na een 2-1-voorsprong kwam Klaasen op een 2-4-achterstand. Toch wist hij de partij met een gemiddelde van 95,82 nog uit het vuur te slepen. Co Stompé heeft zoals hij in de vooravond al aangaf een zeer wisselvallige periode achter de rug. Ook in Bolton kon hij zijn hoge niveau niet halen. The Matchstick had met Michael Mansell een lastige loting en de twee darters hielden elkaar in evenwicht. Met een gemiddelde van beide rond de 85 per beurt liep het uiteindelijk naar een negende en beslissende leg. Daarin kon de Noord-Ier als eerste naar een dubbel toewerken door te openen met 140- en 100-scores voor de 4-5-zege.

The Power snel klaar

Voor het eerst in zijn carrière moest Phil Taylor op de UK Open al op de eerste dag in actie komen. Veel zweetdruppels hoefde The Power niet te verspelen. Hij had geen kind aan Kevin Dowling. Door onder meer een 124-finish liet Taylor al snel naar een ruime voorsprong, om daarna zijn voet van het gaspedaal te halen. Dowling kon daardoor nog een leg pakken, waardoor het uiteindelijk naar 5-1 liep. Ook de nummer één van de BDO-ranking is aanwezig in Bolton. Stephen Bunting plaatste zich via de Pub Qualifiers en won zijn eerste twee partijen met 5-0. In de tweede ronde leek het even mis te gaan, maar Bunting draaide een 0-2-achterstand om tegen Jason Wilson (5-2). James Wade moest ook drie partijen afwerken. Na 5-2 tegen Robbie Green werd het daarna twee keer 5-0, waaronder tegen Wayne Jones. Ook Ted Hankey liet weer van zich horen. Na de beroerte die hij opliep tijdens de Grand Slam of Darts verdween hij uit beeld. Nu won hij twee overtuigende partijen van Bernd Roith en Dave Weston.

Alle uitslagen en programma UK Open Darts 2013

Delen:

Meer over UK Open