Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Klaasen en Scholten als enige door

Van de zeven Nederlanders op de eerste dag van de UK Open Darts hebben slechts twee oranjeklanten de derde ronde weten te bereiken. Jelle Klaasen en Roland Scholten rolden door naar de tweede dag, waarvoor Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort en Michael van Gerwen automatisch waren geplaatst.

Zeges

Klaasen had een zware kluif aan Dyson Parody. De darter uit Gibraltar dwong een zevende leg af en mocht aanleggen vanaf 61. Hij kreeg de dubbel er niet in en daar slaagde Klaasen wel gelijk in. Vanaf 56 was single-16 en tops raak voor de 4-3-zege. Scholten had het erg lastig met Steve Evans. De Welshman nam een 1-3-voorsprong, maar met één been alweer op de boot richting huis wist Scholten te versnellen. De Nederlander pakte drie legs op rij en boekte zodoende een plaats in de derde ronde.

Einde oefening

Voor Stompé zat het toernooi er toen al een tijdje op. Op baan twee ging The Matchstick er hard vanaf en verloor vier legs op rij tegen Alan Tabern: 4-0. In de eerste leg miste Stompé zeven pijlen op de dubbels en was daarna gezien. Mareno Michels kwam op een 2-0-voorsprong tegen Shaun Griffiths, maar hij verloor alsnog met 2-4. Gino Vos en Jerry Hendriks gingen al kopje onder in de eerste ronde, voor Toon Greebe viel het doek in de voorronde.

Bekijk alle uitslagen van de UK Open Darts 2012

Delen:

Meer over UK Open