Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Klaasen gunt Anderson geen leg voor halve finalestek

Jelle Klaasen heeft zeer overtuigend de halve finale van de UK Open Darts weten te bereiken, waarmee The Cobra een uitstekend vervolg geeft aan zijn halve finaleplaats op het wereldkampioenschap. In Minehead was zijn tegenstander Kyle Anderson totaal niet bij de les en zo staat The Cobra voor het eerst op de FA Cup of Darts bij de laatste vier. Inmiddels is hij ook al de top-10 van de wereldranglijst binnengekomen.

Verschil heel snel gemaakt

Een flitsende start met een 180’er van Klaasen werd vervolgd met twee keer een 72-finish voor 2-0. Daarmee had Anderson al evenveel legs tegen als in zijn vorige partijen. Tegen zowel Andy Hamilton, Jason Wilson en Benito van de Pas won de Australiër namelijk met 9-2. Scorend liep hij echter continu achter Klaasen aan en de Nederlander maakte dan ook via dubbel-8 al 3-0. De vierde leg was geen ander verhaal en met een 15-darter was de dubbele break al een feit. In zijn eigen leg liep de Nederlander andermaal weg bij Anderson, die met 85 gemiddeld zichtbaar gespannen overkwam. De pauzestand was dan ook al 5-0.

Niets meer weggeven

Uit de pauze kreeg Anderson opnieuw kansen, maar toeslaan deed The Original geen moment. Met 0 uit 6 op de dubbels viel niets raak en ondertussen kon Klaasen geen dubbel meer missen. Met een 87-finish was het via dubbel-18 alweer 8-0 en zijn derde 180’er gaf hem ook in de negende leg een marge. Anderson counterde zelfs twee maximale scores op rij, maar Klaasen gooide de dubbel gelijk weer uit voor 9-0. Ook de tiende leg bracht Anderson een 180’er, maar aanleggen vanaf 41 mocht hij niet. Klaasen beukte namelijk ook 106 weg voor de 10-0-zege.

UK Open Darts 2016: Uitslagen, programma en statistieken

 

Delen:

Meer over UK Open