Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Klaasen mist finale door ‘double trouble’

Jelle Klaasen is er niet in geslaagd om de finale van de UK Open te bereiken. Klaasen liep in de openingsfase schade op en kon die tegen Peter Wright maar niet herstellen. Kansen kreeg The Cobra voldoende, maar zijn dubbels wilden er maar niet invallen. Met 5 uit 21 kwam hij onnodig op een 7-5-achterstand en pakte geen leg meer. Voor Wright is het de tweede finale op rij in Minehead.

Strandballen door de zaal

Klaasen slaagde erin om in zijn vorige partijen steeds als een komeet uit de startblokken te komen. Daar slaagde hij nu niet in. Twee legs ging het op beurt, daarna miste The Cobra in zowel de vierde als vijfde leg op de dubbels. Met slechts 1 uit 7 op de dubbels was het dan ook 4-1 voor Wright. Terwijl het publiek in Minehead druk was met een aantal strandballen die door de zaal gingen knalde Klaasen er een 10-darter in om terug te komen tot 5-2. Wright miste één pijl voor een 72-finish en daardoor pakte de Nederlander ook zijn eigen leg voor 5-3.

Te veel dubbels gemist

Beide darters hielden hun eigen leg, al was het steeds meer een zoektocht naar de dubbels. Dat was uit de pauze helemaal het geval. Wright miste zelfs twee volle beurten en werd via dubbel-1 terug gebroken. Klaasen speelde vervolgens een solide leg, om weer twee pijlen op de dubbels te missen (5 uit 21). Met een grote zucht vond Wright dubbel-10 en pakte toch weer de break (7-5). De Schot wist 68 wel gelijk weg te poetsen en was zodoende nog maar twee legs verwijderd van de winst. Klaasen miste in de veertiende leg nog maar eens bulls-eye en Wright straft het opnieuw gelijk af. Dat was ook het geval in zijn eigen leg met een 127-finish.

UK Open Darts 2016: Uitslagen, programma en statistieken

 

Delen:

Meer over UK Open