Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Klaasen verder, Whitlock, Webster en Hankey onderuit

Jelle Klaasen is als eerste Nederlander doorgedrongen naar de vierde ronde van de UK Open Darts. Op baan acht had hij veel moeite met Ross Smith, in de laatste les was hij echter bij de les. Minder goed verging het Ted Hankey, Mark Webster en Simon Whitlock. Zij vlogen eruit, waar Kim Huybrechts wel overtuigend wist te winnen.

Kijk LIVE naar PDC UK Open Darts 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Klaasen op tijd weer scherp

Klaasen wist zich donderdag met veel moeite voorbij Gareth Pass te knokken. The Matador had vooral veel moeite met het trage spel van Pass, waardoor hij op een achterstand kwam. Met een gemiddelde tegen de 96 per beurt won hij alsnog met 5-4. Ook tegen Ross Smith was het spannend. Na 2-0 en 2-2 gooide Klaasen een 103-finish, om drie pijlen op tops te missen voor 5-2. Smith kwam terug tot 4-3, maar vanaf dat moment was de Nederlander de baas op het podium. Hij kwam op 7-4 en leek de zege voor het grijpen. Smith gaf echter niet op en de voormalig Lakeside-deelnemer kwam helemaal terug naar 7-7. Vanaf dat moment was Klaasen weer bij de les en won via dubbel-8 als nog met 9-7.

Whitlock hard gevloerd, Hankey zakt weg

Een slechte avond beleefde Simon Whitlock. De Australiër had het al niet getroffen met de loting, want hij stond tegenover Wes Newton. The Warrior was bij de les en dat kon niet gezegd worden van Whitlock. Vanaf 3-3 liep de Engelsman hard weg. Whitlock gooide dan wel zes 180’ers, met slechts twee 140+ scores en tien 100+ scores was het spel van de Australiër verre van constant. Hij eindigde dan ook met een voor zijn doen zeer bedroevend gemiddelde van 84,95, om de zege aan Newton te moeten laten. Op het hoofdpodium maakten Ted Hankey en John Part er een mooie strijd van. Het eerste vuur kwam van The Count. Met een 145-finish liep Hankey weg, maar in het tweede deel ging het mis. De Canadees was simpelweg constanter en liep weg naar 6-4. Vanaf daar was het rap 9-4.

Belgisch succes

Kim Huybrechts is zijn goede opmars ook in Bolton een vervolg aan het geven. The Hurricane heeft de top-16 al bereikt en nu ook de vierde ronde van de UK Open. De Belg nam een snelle voorsprong tegen Jyhan Artut. De Duitser kon aan het slot nog een aantal legs pakken, toch ging de overwinning naar Huybrechts: 9-5. Ondertussen sneuvelden wel Mark Webster en Paul Nicholson. Webby begon tegen landgenoot Richie Burnett uitstekend. Hij vond in de eerste drie legs telkens een 180’er, maar toch stond hij op een 1-2-achterstand door een 78- en een 121-finish van Burnett. Die klap bleek voor Webster al te veel, waardoor Burnett zeer overtuigend wegliep naar 2-9. Nicholson trof in John Bowles een lastige klant. De Engelsman bleek op het wereldkampioenschap al sterk en ditmaal miste hij ook zowat geen enkele dubbel. Daardoor ging The Asset eraf met 5-9.

Alle uitslagen en programma UK Open Darts 2013

Delen:

Meer over UK Open