Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Klaasen vloert Lewis, Van de Pas onderuit

Jelle Klaasen staat in de kwartfinale van de UK Open. Hij won van Adrian Lewis, waar Benito van de Pas onderuit ging tegen Kyle Anderson. Klaasen vloog weg naar 3-0, 5-1 en 6-2, om daarna Lewis terug te laten komen tot 6-5. Het bleef telkens één en twee legs verschil, waarbij Jackpot één keer bulls-eye miste voor de gelijkmaker. Klaasen hield zo het voortouw en maakte het af voor 9-7.

Wervelende start

Klaasen haalde op het wereldkampioenschap de halve finale, waar Lewis zelfs in de finale stond. De Nederlander werd echter niet uitgenodigd voor de Premier League Darts en krijgt nu zijn eerste kans om zich weer te laten zien. Matt Clark en Joe Murnan werden moeizamer dan nodig was verslagen, tegen Lewis begon hij uitmuntend. Het was rap 2-0, gevolgd door de eerste 180’er en dubbel-18 voor een 10-darter en de tweede break. Lewis moest dan ook aan de bak en counterde met zijn tweede maximale score. Er kwamen drie beurten achteraan van 83, 45 en 41, waardoor Klaasen met een 70-finish alsnog op 4-0 kwam. Tops bracht Lewis eindelijk een leg (4-1), Klaasen ging de pauze in met een gemiddelde van 106,61 per beurt.

The Cobra houdt de marge vast 

Met een 180’er en dubbel-9 was het 5-1, voor Lewis eindelijk kon versnellen. Hij opende de achtste leg met vijf keer triple-20, om twee beurten op de dubbels te verknoeien. Dat gaf Klaasen na een 180’er de kans om zich te redden via dubbel-18 (6-2). Lewis hield wel de negende leg, waardoor er een cruciale tiende volgde. Daarin gooide Klaasen vier beurten zonder triple en werd het verschil alsnog verkleind (6-4). Lewis kwam ook tot 6-5, voor de Nederlander zich herpakte met een 11-darter. Lewis hield zijn eigen leg via dubbel-2 om er een 180’er achteraan te gooien. Klaasen counterde met 180 en 140, om Lewis bulls-eye te zien missen. Zo werd het via dubbel-9 8-6, om dubbel-18 te missen voor de 111-finish. Zo bleef Lewis via dubbel-5 in de partij (8-7), maar opende The Cobra met 177. Tops voor 114 viel ook niet, ditmaal kreeg hij alle tijd om terug te komen. Zo kon hij twee volle handen op dubbel-10 missen, zonder dat Lewis een dubbel kreeg. De negende matchdart was daarop weg raak.

Derde keer 9-2

Benito van de Pas ging tot 2-2 mee met Kyle Anderson, daarna vloog de Australiër weg. Met vier 180’ers was het pardoes 2-7, voor hij een kans weggaf aan de Nederlander. Die werkte 70 niet weg en zo kwam The Original al op matchpoint. Anderson denderde eerder ook al voorbij Andy Hamilton (9-2) en James Wilson (9-2). Diezelfde cijfers overlegde hij nu ook tegen Van de Pas, waarmee hij zijn beloning krijgt voor de overstap. Hij is namelijk voor minimaal een half jaar in Engeland komen wonen en heeft zijn familie achtergelaten in eigen land.

UK Open Darts 2016: Uitslagen, programma en statistieken

 

Delen:

Meer over UK Open