Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Krankzinnige nederlaag Barney

Raymond van Barneveld is op krankzinnige wijze uitgeschakeld op de UK Open Darts. Na een vroege achterstand tegen Andy Hamilton knokte hij zich volledig terug in de partij (8-8). Wederom nam The Hammer de break voorsprong, om matchdarts te missen. Van Barneveld nam het daarna volledig over, om op zijn beurt zes matchdarts te missen. Het was voor Hamilton zijn allereerste zege op TV tegen Barney.

Kijk LIVE naar PDC UK Open Darts 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Scores lopen niet

Van Barneveld en Hamilton speelden in de middag een loodzware partij. Barney kwam op achterstand tegen Ronnie Baxter en won met 10-9 na matchdarts te hebben overleefd. Hamilton en Wade gaven elkaar geen enkele ruimte. Het ging volledig in evenwicht naar 8-8, waarop Wade twee keer tops miste. Van Barneveld kwam in de problemen doordat de dubbels maar niet wilden vallen. Nu waren het juist de scores die maar niet wilden vallen. De eerste leg wist hij dankzij missers van Hamilton nog pakken, maar daarna liep de Engelsman eenvoudig naar 1-3. Barney had in die vier legs pas één score van minimaal 140 weten te noteren. In de vijfde leg kwam de eerste 180 op het bord en slaagde de Nederlander om de achterstand te verkleinen: 2-3.

Heft in handen genomen

Uit de pauze vuurde Hamilton een 116-finish raak, waarna Barney een goede leg overlegde (3-4). Die lijn zette hij door en met een 88-finish was de stand weer in evenwicht. De Nederlander was inmiddels duidelijk de baas op het podium en hij leek zelfs door te drukken. Dubbel-9 voor een 81-finish viel echter niet, waardoor Hamilton de tweede pauze bereikte met een 5-5-stand. Ondanks dat zijn spel met de leg beter werd besloot Van Barneveld in de pauze om van flights te wisselen.

Weer vechten vanuit achterstand

Het overwicht was na de onderbreking weg en Hamilton kon weer een break pakken. De Engelsman speelde een solide eigen leg en deelde daarop een mokerslag uit. Met een bulls-eye 132-finish werd het liefst 5-8. Van opgeven wilde Barney net zoals al eerder dit toernooi bij achterstand niets weten. Met een 64-finish werkte hij de eerste break weg, om in zijn eigen leg weer in de fout te gaan. Eerst maakte de Nederlander een rekenfout, waardoor hij op 166 uitkwam. Daarna wist hij in vier beurten niet uit te gooien. The Hammer kreeg vijf pijlen om de partij in het slot te gooien, maar faalde. Het verschil was daardoor nog maar één leg: 7-8.

Weer een allesbeslissende slotleg

Hamilton had zichzelf duidelijk een tik uitgedeeld en de scores wilden niet meer vallen. Illustratief was dat hij een single-1 gooide in plaats van een single-20 om weg te zetten naar tops. Van Barneveld kon profiteren en met een 71-finish was de partij weer helemaal in evenwicht. De Nederlander mocht de zeventiende leg beginnen, maar juist daarin begon Hamilton volledig vanuit het niets met vijf keer triple-20. Hij stond na negen pijlen op 82 en gooide de finish via tops uit. Daarmee had de Engelsman de break weer in handen en mocht zelf beginnen aan de eerstvolgende leg. Daarin begon hij goed met twee scores van 137 en 140, maar begon daarna te knoeien. Van Barneveld zette echter geen druk, waardoor Hamilton alsnog mocht aanleggen vanaf 49. Hij legde na single-17 zijn tweede pijl tegen het ijzer, maar op werkelijk bizarre wijze slaagde hij erin om zijn derde pijl nog tussen het ijzer en zijn andere pijl te proppen. Barney kwam terug voor een snoeiharde tweede 100-finish en maakte de partij bijna af met een 170-finish. Bulls-eye viel niet, om daarna nog vijf matchdarts te missen. Hamilton mocht het daardoor uitbrullen van vreugde.

Alle uitslagen en programma UK Open Darts 2013

Delen:

Meer over UK Open