Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Lewis en Anderson kopje onder

De ene dag is de andere niet, dat bleek maar weer eens voor Adrian Lewis en Gary Anderson. De twee waren vrijdag in topvorm, een dag later gingen ze onderuit.

Negendarter

Anderson gooide vrijdag een negendarter, die vorm kon hij tegen Robert Thornton niet tonen. Het Schotse onderonsje leek in het begin nog richting Anderson te gaan, hij opende met een 4-2-voorsprong. The Thorn pakte daarna vier legs op rij met vijf keer een 180’er. Daardoor draaide hij de partij volledig om en won met 9-7.

Zieke Newton

Lewis was vrijdag boos dat hij als tweevoudig wereldkampioen niet op een televisiepodium mocht spelen. Ditmaal was dat wel het geval, al bracht het hem weinig succes. Vorig jaar haalde Wes Newton al de finale en ondanks dat hij ziek is was The Warrior te sterk voor Lewis. De partij golfde op en neer, met 4-2 voor Newton en daarna 5-6 voor Lewis. Jackpot moest drie legs later een 12-darter gooien om er 7-7 van te maken, maar kreeg net zo hard een 11-darter van Newton om zijn oren. Tops bracht The Warrior daarna de winst.

Geen fout

Andere titelkandidaten als Phil Taylor en Simon Whitlock maakten geen fout. The Power kreeg amper weerstand van Colin Osborne (9-1), terwijl Whitlock knap afrekende met Justin Pipe (9-5). Colin Lloyd, gisteren verantwoordelijk voor de uitschakeling van titelverdediger James Wade, ging zelf onderuit tegen Joe Cullen (8-9). De van de BDO overgekomen Dean Winstanley kon zijn hoge verwachtingen ook niet waarmaken. De voormalig Lakeside-finalist verloor van Terry Jenkins (9-3).

Bekijk alle uitslagen van de UK Open Darts 2012

Delen:

Meer over UK Open