Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Loting Barney – Hamilton, Van Gerwen – King

De drie overgebleven Nederlanders hebben pittig geloot voor de vierde ronde van de UK Open. Zo zwaar zelfs dat twee van de drie al op het televisiepodium staan geprogrammeerd en het duel van Michael van Gerwen als laatste partij van een ander bord ook zomaar nog eens richting het hoofdpodium verplaatst kan worden.

Nederland – België

Vincent van der Voort mag het spits afbijten op het grote podium tegen Kim Huybrechts. Van der Voort heeft het hele jaar al last van onder meer zijn rug, waardoor de prestaties wat achter blijven bij de afgelopen jaren. Toch werkte hij zich overtuigend voorbij Paul Amos. Kim Huybrechts is juist aan een stormachtige ontwikkeling bij de PDC bezig en wordt getipt als outsider. In onderlinge duels staat het 1-4 in het voordeel van de Belg.

Premier League revanche

Raymond van Barneveld speelt vervolgens tegen Andy Hamilton. Voor Barney een mooie kans om revanche te nemen. In de Premier League speelde de Nederlander gelijk tegen The Hammer en aan het einde van de rit kwam hij nét een punt te kort om de play-offs te halen. Daar stond Hamilton dankzij dat ene punt nou juist nét wel in. Toch is Van Barneveld de grote favoriet, want van de 17 gespeelde wedstrijden won hij er liefst 15 van Hamilton.

Herhaling van zetten

Michael van Gerwen en Mervyn King staan al voor de derde maal in een paar maanden tegenover elkaar. Mighty Mike won zowel tijdens het wereldkampioenschap als tijdens de European Tour in Wenen. King heeft door een elleboogblessure een jaar niet getraind, maar is de laatste periode weer langzaam begonnen. Zijn spel ziet er dan ook een stuk stabieler uit dit weekend. In onderinge duels is het 9-6 in het voordeel van de Engelsman.

Loting vierde ronde UK Open

Colin Lloyd – Joe Cullen
Justin Pipe – Simon Whitlock
Richie Burnett – Peter Wright
Paul Nicholson – Arron Monk
Vincent van der Voort – Kim Huybrechts
Colin Osborne – Phil Taylor
Mark Hylton – Jamie Caven
Dennis Smith – Dave Chisnall
Brendan Dolan – Denis Ovens
Dennis Priestley – Andy Smith
Darren Webster – Ronnie Baxter
Robert Thornton – Gary Anderson
Andy Hamilton – Raymond van Barneveld
Terry Jenkins – Dean Winstanley
Michael van Gerwen – Mervyn King
Wes Newton – Adrian Lewis

Bekijk alle uitslagen van de UK Open Darts 2012

Delen:

More in UK Open