Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Negen op een rij voor Van Gerwen tegen Huybrechts

Michael van Gerwen heeft opnieuw ruim weten te winnen op de UK Open en staat in de kwartfinale. Ditmaal was Kim Huybrechts het slachtoffer, die zelf ver onder zijn normale niveau bleef. Na 0-2 werd het in een heel hoog tempo 9-2. Van Gerwen is daardoor nog drie zeges verwijderd van titelprolongatie.

Moeizame start

Van Gerwen begon slordig aan het duel en miste vier dubbels. Vanaf 121 gooide hij de tweede dart ook in de triple-14 in plaats van triple-11 en zo kon Huybrechts met een 72-finish op 0-2 komen. De zevende pijl naar een dubbel vloog er wel in voor Van Gerwen, om een foutje van de Belg af te straffen met een 103-finish. Zonder ook maar een moment echt gas te hebben gegeven kwam de titelverdediger wist te breken via dubbel-14.

The Hurricane lijkt al geknakt

Huybrechts was simpelweg ver onder zijn normale niveau met nog geen 90 per beurt. Anderhalf jaar geleden won de Belg nog van Van Gerwen op de Grand Slam of Darts, vorig jaar kreeg hij echter een keihard pak rammel (16-4). Dat leek nog altijd door te dreunen in zijn hoofd, want op het moment dat Van Gerwen wel begon te versnellen kon hij scorend totaal niet mee. Zijn pijlen kwamen namelijk steeds verder weg van de triples. Mighty Mike gaf ondertussen gas met een 11-darter en tops was al goed voor zijn zesde leg op rij (6-2). Het gemiddelde lag inmiddels alweer op 103 per beurt, om er via tops ook 8-2 van te maken. Uit de pauze opende Van Gerwen met vier keer triple-20 en was geïrriteerd dat de vijfde uitbleef. Hij had scorend echter alweer het verschil gemaakt en zette zich ook nog weg naar 170. Deze gooide hij de afgelopen twee partijen al vier keer, maar nu viel de eerste dart al onder de triple. Via dubbel-10 klaarde de nummer één van de wereld wel de klus. 

UK Open Darts 2016: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

Meer over UK Open