Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Pittige loting voor Nederlanders

De loting voor de eerste twee rondes van de UK Open heeft alvast tien Nederlanders gekoppeld aan hun eerste tegenstanders. In totaal doen er maar liefst vijftien oranjeklanten mee op de FA Cup of Darts, deze wordt gehouden van 4 tot en met 6 maart in Minehead.

Voor pittig in tweede ronde

Vijf Nederlanders starten in de eerste ronde. Vier van de vijf hebben vrij gunstig geloot, alleen Jermaine Wattimena heeft op papier een zware loting met Andy Smith. The Pieman is echter wel al twee jaar met een vrije val bezig. Zwaar lijkt het vooral voor bijna alle Nederlanders te worden in de tweede ronde. Mark Dudbridge, Robbie Green, Richie Corner (winnaar van de Challenge Tour en dit weekend nog goed voor een negendarter), Cristo Reyes, Peter Hudson en Andrew Gilding zijn zomaar een aantal tegenstanders voor de Nederlanders.

Loten voor derde ronde

Vanaf de derde ronde wordt er voor iedere ronde een vrije loting verricht. De 32 winnaars van de tweede ronde worden in de ballenbak gegooid samen met de top-32 van de UK Open Qualifiers. daarbij zitten vijf Nederlanders: Michael van Gerwen, Benito van de Pas, Jelle Klaasen, Vincent van der Voort en Raymond van Barneveld. Vanaf de derde ronde ligt er ook prijzengeld klaar, namelijk 1.500 pond. De duels in de eerste en tweede ronde gaan over de best-of-11 legs, daarna worden de partijen al best-of-17 legs.

Loting Eerste Ronde (Nederlanders)
Jan Dekker – Andrew Davidson
Ryan de Vreede – Nathan Derry
Jermaine Wattimena – Andy Smith
Dick van Dijk – Kevin Dowling
Dirk van Duijvenbode – Michael McFall

Loting Tweede Ronde (Nederlanders)
Jeffrey de Zwaan – William O’Connor of Mark Jodrill
Joey ten Berge – Mark Dudbridge
Yordi Meeuwisse – Robbie Green
Berry van Peer – Richie Corner
Jeffrey de Zwaan – Dennis Smith of Alex Roy
Jan Dekker of Andrew Davidson – Cristo Reyes
Dirk van Duijvenbode of Michael McFall – Peter Hudson
Dick van Dijk of Kevin Downling – Jermaine Wattimena of Andy Smith
Ryan de Vreede of Nathan Derry – Andrew Gilding

Delen:

Meer over UK Open