Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Taylor en Thornton in finale

Phil Taylor en Robert Thornton gaan uitmaken wie de editie van 2012 op de UK Open gaat winnen. Taylor won zoals verwacht van Denis Ovens, The Thorn rekende verrassend af met Dave Chisnall.

Masterclass

Taylor liet echt geen enkele twijfel bestaan wie de grote favoriet is voor de eindtitel, want hij liet Ovens echt volslagen kansloos. The Power denderde over The Heat heen met een 112-finish, bulls-eye, een 82-finish en een buls-eye 90-finish. Tops was goed voor 5-0 bij de eerste break. Dat bleek Taylor echter niet genoeg te  vinden. Hij ging ook na de onderbreking hard door met een 87- en 103-finish. Ovens had op dat moment nog geen pijl op een dubbel gehad, daar kwam op dubbel-6 eindelijk verandering in: 7-1. Taylor pakte vervolgens twee legs, om een vollee beurt te missen op dubbel-16 voor de winst. Ovens kon zo nog een tweede leg bijschrijven met een 81-finish. Taylor wist het aantal gemiste matchdarts zelfs op te voeren tot zeven, maar dit keer wist Ovens zelf niet te profiteren. Taylor maakte het alsnog af voor 10-2.

Verschil van dag en nacht

Chisnall was de afgelopen dagen niet te stoppen. Simon Whitlock en Raymond van Barneveld werden volledig weggeblazen. Van dat spel was bij de Engelsman vanavond in Bolton nog maar weinig over. Thornton, die eerder ook al won van Mark Webster, Gary Anderson, Dennis Priestley en Wes Newton, ging er met de winst vandoor. Chisnall en Thornton hielden hun eerste twee legs, in de vijfde leg sloeg The Thorn als eerste toe voor de break (2-3). Chizzy was van slag en kon geen enkele weerstand meer bieden. De Schot kon zodoende in rap tempo 5-2 maken.

Eenrichtingsverkeer

Het zat zelfs 6-2 moeten worden, maar The Thorn miste liefst tien pijlen op de dubbels. Chisnall stond nog op 310 toen de eerste pijl richting de dubbel werd gegooid en pakte alsnog de leg. Bulls-eye voor een 95-finish was daarna wel raak voor 6-3. Daarop miste Chisnall twee pijlen op dubbel-12 en maakte Thornton er 7-3 van met een 78-finish. De Schot ging met de leg sterker spelen en kon het op 9-3 al afmaken. Twee pijlen op tops gingen mis en Chizzy kwam terug tot 9-4. Hij kreeg daarop pijlen voor een rebreak, maar liet die zelf onbenut. Daarop pakte Thornton de finaleplaats via tops.

Bekijk alle uitslagen van de UK Open Darts 2012

Delen:

Meer over UK Open