Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Taylor heeft geen enkel antwoord op versnelling Van Gerwen

Michael van Gerwen staat voor het tweede jaar op rij tegenover Peter Wright in de finale van de UK Open. Mighty Mike won de kraker van Phil Taylor met 10-6. De eerste break was er voor Taylor (0-3 en 1-4), daarna kwam de versnelling van Van Gerwen. Taylor kon nog één leg pakken, maar liep vervolgens scorend achter de Nederlander aan. De kansen die hij kreeg pakte The Power niet, waardoor Van Gerwen gevlogen was.

Taylor pakt eerste leiding

In de openingsleg stond Van Gerwen klaar op 40 om gelijk te breken, maar wist Taylor zich te redden met een 107-finish. The Power beukte gelijk door om zelf de break te pakken voor 3-0. In de vierde leg kwam Van Gerwen op stoom en knalde er in de vijfde leg zijn eerste 180’er in. De tweede kwam er gelijk achteraan, toch pakte Taylor de leg via dubbel-13 (1-4). 

Mighty Mike versnelt

Taylor miste dubbel-14 om er met een 121-finish ook 1-5 van te maken en Van Gerwen kon daardoor terugkomen. Met zijn vierde 180’er in drie legs tijd en een 64-finish was het alweer 3-4. Een vlotte leg werd door Taylor net op tijd gecounterd. Van Gerwen was inmiddels namelijk helemaal los, dat bleek wel met de 151-finish voor 5-5. De gemiddeldes waren ondertussen ook flink opgeschroefd: 105,2 om 102,5.

The Power kan niet meer volgen

Uit de pauze beukte Van Gerwen de triples er gelijk weer in en Taylor liep langzaam rood aan. Hij vergat eerst te rekenen (zette zich weg op 165) en miste twee dubbels. Van Gerwen brak en opende zijn eigen leg met twee keer 180. Een tweede negendarter dit weekend bleef uit, met een 76-finish voor een 12-darter was het wel 7-5. Taylor moest zijn eigen leg alweer zien te redden vanaf 114 en miste tops. Van Gerwen vond dubbel-10 met zijn derde pijl en gaf The Power een volgende dreun. Taylor gooide nog wel een gemiddelde van 105 per beurt en pakte met een 86-finish een zesde leg (9-6). Van Gerwen kon daardoor nog een zevende 180’er gooien en dubbel-8 voor de zege.

UK Open Darts 2016: Uitslagen, programma en statistieken

 

Delen:

Meer over UK Open