Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Taylor met speels gemak langs uitgebluste Wright

Phil Taylor heeft voor het tweede jaar op rij de finale van de UK Open Darts bereikt. The Power had geen kind aan Peter Wright. De Schot groeide uit tot de verrassing van het toernooi, maar tegen Taylor was hij uitgeblust. Snakebite kwam op een snelle achterstand en pakte de kansen die hij kreeg niet: 10-5. In de finale staat Taylor nu tegenover Andy Hamilton, die eerder zijn halve finale won van Raymond van Barneveld.

Kijk LIVE naar PDC UK Open Darts 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

De bibbers

Wright speelde dit toernooi uitmuntend. Het afgelopen jaar is hij duidelijk gegroeid, wat al resulteerde in een ProTour-zege in 2012, de kwartfinale op de Players Championship Finals en liefst drie halve finales op de UK Open Qualifiers. De afgelopen dagen haalde hij fors uit, want zowel Stephen Bunting (huidige nummer één op de BDO-ranking) en Adrian Lewis werden met 100+ gemiddelden gevloerd. Spelen tegen Phil Taylor bleek toch weer een ander verhaal. The Power, die eerder op de dag de titanenstrijd met Michael van Gerwen had weten te winnen, kon met speels gemak weglopen. Voor Snakebite, ditmaal met een flitsend geel-groen kapsel, eenmaal een beetje op gang kwam was het al 0-2.

Kansen niet pakken

De Schot kon nog in de partij blijven hangen, maar de overtuiging ontbrak om er nog iets van te maken. Taylor liep naar een dubbele break voorsprong en haalde de voet van het gaspedaal. Daar had Wright van kunnen profiteren, want in de tiende leg kreeg Snakebit de kans om terug te komen tot 4-6. De pijl op tops viel niet en The Power kon daardoor weer weglopen naar 3-7.

Hoge finishes voor de show

Daarmee was het verschil definitief gemaakt. Taylor kon zonder enige druk de wedstrijd uitspelen, met een gemiddelde rond de 106 per beurt. Wright kon scorend geen moment meer mee en moest hopen op hoge finishes. Daar werd hij bedreven in, want zowel de 161- en 109-finish waren raak om toch terug te komen tot 8-5. Daarmee hield het wel op voor Wright. Taylor gaf weer even gas (9-3) en opende daarna met vijf keer triple-20. De zesde pijl viel net boven het rode vakje, maar de zege was wel een feit: 10-5.

Alle uitslagen en programma UK Open Darts 2013

Delen:

Meer over UK Open