Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Taylor neemt revanche op Van Gerwen

Michael van Gerwen heeft een nederlaag moeten slikken. De Nederlander ging in een zenuwslopend gevecht onderuit tegen Phil Taylor. Tien legs bleven de twee tijdens de kwartfinale van de UK Open Darts in het spoor, daarna kon Van Gerwen zijn hoge niveau niet vasthouden. De triples bleven uit en Taylor kon weglopen. Een comeback leek nog in de maak, tot de dubbels gingen haperen. Daardoor kon Taylor revanche nemen voor de Premier League-finale: 7-10.

Kijk LIVE naar PDC UK Open Darts 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Beangstigend hoog niveau

Taylor, die zijn oude set darts weer uit de kast heeft gepakt, en Van Gerwen begonnen gelijk waanzinnig scherp aan de wedstrijd. Mighty Mike kwam op 1-0, voor Taylor terugsloeg met een 11-darter en een 92-finish voor de break. Van Gerwen stond daarna klaar voor de rebreak vanaf 47, om de single-15 te msisen. Taylor maakte gretig gebruik van dat foutje met een 72-finish, waarop MVG zijn eigen leg wel binnen sleepte. De gemiddelden waren op dat moment (108 Van Gerwen, 111 Taylor) al indrukkend hoog.

Rebreak een feit

Na de onderbreking pakte Taylor zijn eigen leg, waarop Van Gerwen twee 180’ers in zijn beurt noteerde. Op de dubbel ging het mis en The Power kreeg de kans om een echt gat te slaan. Vanaf 89 was de triple-19 gelijk raak, alleen dubbel-16 werkte niet mee. Daardoor bleef Van Gerwen in het spoor (3-4). Taylor kwam op 3-5, voor Van Gerwen de druk nog verder opvoerde. Zijn eigen leg opende hij met vijf keer triple-20, maar de zesde viel uit het bord. De leg was wel binnen en daarna stond hij klaar op 24 voor de rebreak. Taylor was al langer geïrriteerd over geroep uit de zaal en nam extreem veel tijd voor 72. Het hielp niet, want dubbel-16 viel niet, waardoor Van Gerwen 5-5 maakte. Alle legs waren tot dusver binnen 15 pijlen uitgegooid, waardoor de gemiddelden (107 Van Gerwen en 109 Taylor) nog altijd erg hoog lagen.

Van Gerwen kan geen triples meer vinden

Op voorsprong kwam Van Gerwen niet. Taylor versnelde na de pauze en gooide met een 11-darter de break binnen. The Power leek daarna te ontsnappen, doordat Van Gerwen de kans op dubbel-18 miste. De huidige wereldkampioen miste echter drie pijlen op dubbel-11, waardoor Mighty Mike in de ‘slechtste leg’ tot dusver in een 16-darter alsnog 6-6 maakte. Wederom kon de Nederlander niet op voorsprong komen. Hij noteerde één slechte beurt en The Power vond tops (6-7). Ditmaal liet hij zich niet meer verschalken. Taylor ging door met een 180’er en profiteerde daarna van twee zwakke beurten van Mighty Mike. Daar kwam een 125-finish overheen voor 6-9.

Kans op comeback niet gepakt

Met matchpoint op het bord haalde Van Gerwen nog één keer diep adem. Hij stond op 40 toen Taylor voor het eerst mocht gooien voor de wedstrijd. The Power kon geen triple vinden vanaf 115 en de Nederlander maakte één break terug. Hij vervolgde met scores van 140, 140 en 125. Hij stond na vier beurten klaar op 36, om Taylor wederom de kans te geven. De Engelsman gooide 110 niet uit, maar Van Gerwen miste drie keer op dubbel-18. Met zijn derde pijl vond Van Gerwen vervolgens dubbel-4 voor de 7-10-zege.

Alle uitslagen en programma UK Open Darts 2013

Delen:

Meer over UK Open