Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Taylor zet Webster heel snel aan de kant

Phil Taylor heeft zich als vierde en laatste geplaatst voor de halve finales van de UK Open. De vijfvoudig winnaar maakte in de openingsfase gelijk het verschil tegen Mark Webster en speelde het duel vanaf 4-0 overtuigend uit.

Uitstekende start

Voor The Power was het duidelijk dat hij in de openingsfase gelijk afstand wilde nemen van Webster. Met een 12- en 10-darter was de break al genoteerd. Met een 11-darter in zijn eigen leg was het 3-0, om vanaf 65 er ook 4-0 van te maken. Voor de pauze kon Webster nog wel een leg pakken met een break en gooide er ook een tweede bij. Daarna liep Taylor toch in een rap tempo naar 7-2.

Solide uitgespeeld

Webster kreeg een nieuwe kans van de Engelsman en pakte die gelijk met beide handen aan. Dat is het afgelopen half jaar de specialiteit van de Welshman geworden, maar scorend kwam hij te weinig in de buurt van The Power om echt voor gevaar te zorgen. Met een 11-darter maakte Taylor er namelijk alweer 8-3 van en zag Webster tops missen voor de 100-finish. Via dubbel-2 kwam hij dan ook op matchpoint, om het vanaf 128 rustig weg te zetten naar 32 in plaats van uitgooien via bulls-eye. Zonder enige druk vloog de derde dart in dubbel-8 om te winnen met een gemiddelde van 105,57 per beurt.

UK Open Darts 2016: Uitslagen, programma en statistieken

 

Delen:

Meer over UK Open