Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Titelverdediger eruit, Anderson en Lewis schitteren

De UK Open krijgt een nieuwe winnaar. James Wade werd al in de vierde ronde uitgeschakeld door Colin Lloyd. Kevin Painter en Mark Webster gingen eveneens onderuit.

Jaws slaat terug

James Wade overleefde gisteren tegen Stephen Bunting vier matchdarts en kwam ook tegen Colin Lloyd direct in de problemen. Jaws kwam op 0-3, voor The Machine op stoom was gekomen. Met een 170-finish en dubbel-10 werd de achterstand al bij de eerste pauze verkleind tot 2-3. Lloyd liep weer weg, maar zag Wade 5-5 maken met een 160-finish. De titelverdediger leek daarmee de partij te keren, toch was het in het derde deel wederom Lloyd die het verschil maakte. Hij liep weer twee legs weg en drukte ditmaal met een bulls-eye finish wel weg. Lloyd maakte het daarna af via tops.

Lewis en Anderson maken indruk

Gary Anderson maakte veel indruk in zijn partij tegen Davey Dodds. De qualifier kwam sterk uit de startblokken, maar vanaf de derde leg nam de Schot de regie in handen. Hij gooide zijn allereerste negendarter op een televisietoernooi en bleef ook daarna strak doorgooien. Het definitieve verschil maakte hij met een bulls-eye finish, gevolgd door een 100-fiish (7-3). Daarna kon Anderson op de cruise control naar de zege toewerken met een 115-finish: 9-3. Ook Adrian Lewis was op dreef, hij veegde Kevin McDine met 9-1. Dezelfde cijfers overlegde West Newton tegen Shaun Griffiths. Lewis was overigens allesbehalve blij na zijn zege. De tweevoudig wereldkampioen was zeer ontstemd over het feit dat hij zijn partij moest afwerken op een bijbaan.

Eind oefening Webster en Painter

Voor Mark Webster viel het doek. De Welshman had alle geluk van de wereld dat hij de eerste dag overleefde, ditmaal ging het alsnog fout. Tegen Robert Thornton kwam de linkshander nog op voorsprong, maar gaandeweg de partij nam The Thorn het heft in handen. De Schot kwam op 8-7 en wist via dubbel-18 de break en ook direct de partij te pakken (9-7). Ook Premier League-deelnemer Kevin Painter ging kopje onder. The Artist stond net zoals in de eerste ronde van het wereldkampioenschap tegenover Arron Monk. Toen won Painter met 3-1 in sets, ditmaal was het 8-9 voor de jonge Monk.

Bekijk alle uitslagen van de UK Open Darts 2012

Delen:

Meer over UK Open