Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Van de Pas walst over Whitlock heen

Benito van de Pas heeft zeer overtuigend de vijfde ronde van de UK Open weten te bereiken. Op de FA Cup of Darts was Big Ben gekoppeld aan Simon Whitlock en pakte gelijk de break voorsprong. The Wizard miste een karrenvracht aan dubbels voor 2-2 en kwam die tik nooit meer te boven. Het werd in een razend tempo 9-3.

Eerste tik voor Big Ben

Benito van de Pas wist revanche te nemen op Mervyn King voor de onnodig verloren kwartfinale op de Dutch Darts Masters, Simon Whitlock met 9-6 van Ian White na een 2-5-achterstand. Het paste in de comeback in dit jaar van de Australiër. Hij speelt dit jaar met een bril, waar hij eigenlijk al jaren eerder aan had gemoeten. Het betaalde gelijk uit op de eerste toernooien op de ProTour. Big Ben begon flitsend met een snelle 2-0-voorsprong, maar door drie 180’ers leek Whitlock terug te komen. Hij verprutste echter de vierde leg op de dubbels en zo was het toch 4-1.

Alleen matchdart is een zoektocht

Het werd 5-2 voor Van de Pas zijn eerste 180’er gooide. Het was gelijk goed voor de tweede break, om er in zijn eigen leg ook 7-2 van te maken. Het verschil tussen de beide darters was scorend klein, maar het dubbelpercentage van 44 om 13 procent was erg groot. Daardoor bleef Big Ben kansen krijgen en die wist hij ook direct te benutten. Inmiddels begon hij ook de triples steeds sneller te vinden. Met drie 180’ers in evenveel legs werd het 8-2. De vierde maximale score werd gevolgd door zeven gemiste matchdarts. Whitlock pakte een rebreak, maar scorend liep Van de Pas gelijk weer weg. Ditmaal was de 70-finish gelijk binnen voor de zege.

UK Open Darts 2016: Uitslagen, programma en statistieken

 

Delen:

Meer over UK Open