Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Van der Voort laat Taylor ontsnappen

Vincent van der Voort heeft Phil Taylor laten ontsnappen op de UK Open. Taylor pakte in de openingsfase de break met 143 en leek dat uit te spelen op 7-4. Van der Voort won drie legs op rij en leek ook een allesbeslissende leg af te dwingen. Hij miste twee pijlen op tops en Taylor gooide bulls-eye voor een 81-finish: 9-7.

Eerste break

Van der Voort won op weg naar de vijfde ronde al van Dean Winstanley en Andy Jenkins en in die partijen stond hij pas vijf legs af. Phil Taylor kreeg meer weerwerk, maar won wel van Arron Monk en Raymond van Barneveld. Fast Vinnie gooide gelijk een 180’er, Taylor hield echter wel zijn openingsleg. De Nederlander vond tops voor 1-1, gevolgd door een 12-darter met een 81-finish van The Power. Van der Voort maakte opnieuw gelijk (2-2), voor Taylor met een 143-finish de break pakte.

Van der Voort komt er net niet naast 

Fast Vinnie kon de triples even niet vinden en via dubbel-14 maakte Taylor er al 5-2 van. Met een 82-finish herpakte Van der Voort zich en gaf zichzelf een kans in de negende leg. Via bulls-eye, triple-13 én dubbel-16 vuurde hij een 121-finish weg. Met de 12-darter was het een rebreak, om tops te missen voor een 101-finish. Dat was voor Taylor gelijk aanleiding om in te stappen vanaf 62 om toch weer een break voorsprong te pakken (6-4). 

Comeback niet afgerond

Na scores van 140, 140 en 145 kreeg Van der Voort opnieuw de kans. Nu brak hij niet terug (7-4), maar pakte wel de volgende drie legs om de druk vol op te voeren: 7-7. Taylor speelde een solide vijftiende leg en gooide dubbel-16 om op matchpoint te komen. Beide darters openden vervolgens met een 180’er, waarbij Van der Voort doorzette met 123 en 140. Na negen pijlen stond hij op 58, om twee pijlen te missen op tops. Daarop stapte Taylor gelijk in voor een 81-finish op bulls-eye: 9-7.

UK Open Darts 2016: Uitslagen, programma en statistieken

 

Delen:

Meer over UK Open