Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Van der Voort wint, Taylor klopt Scholten

Vincent van der Voort heeft zich als eerste Nederlander geplaatst voor de vierde ronde van de UK Open. Roland Scholten moest het hoofd buigen voor Phil Taylor.

Qualifier

Van der Voort had zeker geen makkelijke opgave met qualifier Paul Amos. De Engelsman had gisteren Wayne Jones verslagen en bleek ook ditmaal ijzersterk. Na een kortstondige voorsprong voor Van der Voort nam Amos daarna het duel over. Hij bleef zijn eigen legs winnen en stond zodoende steeds een punt voor. In de dertiende leg viel daarna de beslissing. Van der Voort plaatste de break en won vervolgens twee legs op rij voor 9-6.

Slecht record

Scholten had het bepaald niet getroffen met de loting en kon weinig inbrengen tegen Taylor. In de voorgaande 26 ontmoetingen was het twee keer op een gelijkspel uitgelopen, de overige duels werden door The Power gewonnen. Daar was het treffen tussen de twee oud-winnaars van de UK Open geen uitzondering op, al was het zeker geen walkover voor The Power.

101-finish

In de beginfase liep Taylor naar 0-3, daarna kwam Scholten op stoom. Zijn scores werden steeds beter en hij speelde tegen een gemiddelde van 100 per beurt. In de zevende leg liet hij de kans liggen om gelijk te maken, waardoor de Engelsman bij de tweede pauze een 4-6-voorsprong had. Scholten won de eerstvolgende twee legs en kwam op 6-6. Juist op dat moment sloeg Taylor toe met een 101-finish. Het liep naar 7-8 en volgde een zeer zenuwachtige leg. Net op tijd wist Taylor de triples te vinden en pakte dubbel-18 voor de benauwde zege: 7-9.

Bekijk alle uitslagen van de UK Open Darts 2012

Delen:

Meer over UK Open