Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Van Gerwen en Barney strijdend naar vierde ronde

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn doorgedrongen naar de vierde ronde van de UK Open Darts 2013. Makkelijk hadden de twee Nederlanders het niet, maar Mervyn King en Michael Smith werden wel verslagen. Eerder op de avond had Jelle Klaasen al succes. Ook titelfavorieten Phil Taylor, Adrian Lewis, James Wade en titelverdediger Robert Thornton wisten te winnen.

Kijk LIVE naar PDC UK Open Darts 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Barney naar slotleg

Van Barneveld speelde al drie keer eerder op een televisietoernooi tegen Michael Smith en in alle gevallen won de Nederlander overtuigend. Ditmaal kwam hij stroef op gang, doordat de partij voor hem veel sneller ging dan hij had verwacht. Zijn voorbereiding was nog niet volledig afgerond en dat was te zien. Met een gemiddelde rond de 80 per beurt moest hij toekijken hoe Smith naar een 0-3-voorsprong liep. Van Barneveld raakte niet in paniek en begon langzaam beter te scoren. Hij vond twee 180’ers en kwam helemaal terug naar 3-3. Vanaf dat moment was de partij angstig in evenwicht. De gemiddelden gingen wel rap omhoog, mede door een bijna negendarter. Barney gooide zeven keer triple-20, triple-19 om dubbel-12 nipt te missen. De leg was wel binnen, waarna Smith er gelijk 8-8 van maakte. Een slotleg volgde en daarin liep Van Barneveld scorend weg om alsnog via een 88-finish met 9-8 te winnen.

Dubbels moeizaam bij Van Gerwen

Van Gerwen begon stroef aan zijn partij tegen Mervyn King. Twee volle beurten op de dubbels liet hij onbenut en King kon daardoor ontsnappen. De Nederlander maakte gelijk voor King een 161-finish in het bord vuurde om de leiding weer te pakken. In de vijfde leg volgde de eerste break. Van Gerwen opende twee keer met 180. De zevende pijl viel onder de triple-20, maar de leg werd wel gewonnen: 3-2. Hij kwam op 4-2, al ging dat wederom zeer moeizaam op de dubbels. King had daar minder problemen mee en greep dan ook zijn kans via 80 om alweer terug te rollen naar 4-3. Met een 84-finish zorgde MVG daarna toch weer voor 5-3. Het liep bij de pauze naar 6-4, waarop de beslissing volgde. King kon zijn leg ditmaal niet vasthouden, want hij miste bulls-eye voor een 167-finish. Daarop sloeg Van Gerwen wel toe via bulls-eye met een 88-finish: 7-4. MVG was los en vuurde verder met een 100-finish en een 77-finish voor 9-5.

Monsterzeges

Robert Thornton kende als titelverdediger een moeizaam begin. Hij leek er zelfs af te gaan tegen Matthew Edgar, want hij kwam op flinke achterstand. The Thorn knokte terug en kwam op 6-6 weer naast Edgar. Hij stond drie legs later klaar om de partij te beslissen, maar Edgar vocht zich terug met een 90-finish. Daarna pakte Thornton alsnog de 9-7-zege. Andere titelfavorieten wisten in Bolton flink uit te halen. Phil Taylor gunde Ronny Huybrechts zelfs geen enkele leg. De Belgische debutant begon zeer zenuwachtig aan de partij en zakte steeds verder weg. Huybrechts kreeg uiteindelijk slechts één pijl op een dubbel, maar ging eraf met 9-0. Ook Adrian Lewis had er zin in. Matthew Dennant ging wel naar huis met een leg achter zijn naam, toch was het rap 9-1. James Wade had een lastige loting met Jamie Caven. Jabba won onlangs twee toernooien op de ProTour, een break halverwege de partij brak hem nu op. Wade speelde het duel zeer solide uit voor de 9-7-zege.

Alle uitslagen en programma UK Open Darts 2013

Delen:

Meer over UK Open