Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Van Gerwen in rap tempo richting ‘lucky’ Taylor

Michael van Gerwen en Phil Taylor staan in de kwartfinale van de UK Open Darts 2013 tegenover elkaar. Van Gerwen bereikte in Bolton de laatste acht door eenvoudig te winnen van Terry Jenkins. Taylor had ondertussen geluk. Hij overleefde drie matchdarts en won met 9-8 van Brendan Dolan.

Kijk LIVE naar PDC UK Open Darts 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Van Gerwen vloog weg

Van een strijd was er tussen Van Gerwen en Jenkins geen moment sprake. The Bull is normaal een vechter, maar ditmaal kwam hij maar niet op gang. In nog geen acht minuten vloog Van Gerwen naar een 5-0-voorsprong bij de eerste onderbreking, mede door een 121-finish. Het werd zelfs 6-0 voor Jenkins ook op het bord wist te komen. De Nederlander liet zijn concentratie iets verslappen en daardoor kon Jenkins de stand nog iets dragelijker maken. Hij kwam terug tot 7-3, waardoor Van Gerwen weer gas gaf. Hij spuwde in de hoogste versnelling naar 9-3.

Matchdarts overleefd

Voor Phil Taylor was het verre van makkelijk. Na drie snelle overwinningen kreeg hij nu flink weerwerk van Brendan Dolan. De Noord-Ier stond de gehele partij op voorsprong. Hij liep naar 4-2 dankzij een 102-, 101- en 124-finish. Ook Taylor begon daarna de hoge finishes te vinden (132 en 103) om alles weer recht te trekken: 7-7. Daarna nam Dolan het heft weer in handen. De voormalig finalist van de World Grand Prix kwam op 8-7 dankzij een 103-finish, om de daaropvolgende leg bulls-eye voor een 161-finish te missen. Taylor liet hem terugkomen, om nog eens twee matchdarts te missen op dubbel-8. The Power maakte gretig gebruik van die missers en won alsnog dankzij dubbel-8, gevolgd door een schitterende 11-darter.

Alle uitslagen en programma UK Open Darts 2013

Delen:

More in UK Open