Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Van Gerwen laat Jenkins ontsnappen

Michael van Gerwen is bij de laatste-16 uitgeschakeld op de UK Open. In Bolton kwam Mighty Mike op voorsprong tegen Terry Jenkins, maar liet de ervaren Engelsman daarna ontsnappen: 7-9.

Sterk begin

Van Gerwen begon sterk aan de partij met een 130-finish en een bulls-eye 124-finish voor de break: 2-0. Twee keer was tops ook met zijn eerste pijl raak voor al een 4-1-voorsprong bij de eerste onderbreking. Het werd 5-2 en tot twee keer toe kreeg Van Gerwen om verder weg te lopen. Hij liet het na, met zelfs zes missers op de dubbels in de negende leg, waardoor Jenkins terug kwam tot 5-5.

Single-11

Na de tweede pauze liep The Bull verder naar 5-7 en leek hij de partij in de zak te hebben. Op dat moment wist Van Gerwen wist te versnellen en was hij het die twee legs op rij pakte. Mighty Mike mocht de vijftiende leg zelf beginnen en stond op 43 om op matchpoint te komen. Juist op dat moment miste hij de single-11 en kreeg daarna slechts één pijl voor dubbel-8. De dart landde tegen het ijzer en Jenkins sloeg toe via dubbel-10. Daarna maakte de Engelsman het overtuigend af.

Bekijk alle uitslagen van de UK Open Darts 2012

Delen:

Meer over UK Open