Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Van Gerwen maakt einde aan sprookje Lynn

Michael van Gerwen heeft een einde gemaakt aan het sprookje van Barry Lynn. De Engelsman was de eerste Pub Qualifier die de kwartfinale wist te bereiken op de UK Open. Daar hield het op, want Van Gerwen won in Minehead met 10-6 en is nog twee zeges verwijderd van titelprolongatie op de FA Cup of Darts.

Lynn maakt voor iedereen alles mogelijk

Het verhaal van Barry Lynn is het verhaal waar de UK Open om draait. Door Groot-Brittannië heen worden er Pub Qualifiers gehouden, waarvan de winnaars zich plaatsen. Lynn won in zijn regio liefst zeven wedstrijden om zich te plaatsen voor de FA Cup of Darts. Eenmaal op het grote podium wist Lynn te winnen van wereldkampioen Gary Anderson en daarnaast ook van Brendan Dolan en Stuart Kellett. Het is het droomverhaal van een vuilnisman die zomaar vanuit het niets op een groot toernooi verschijnt en de kwartfinale weet te bereiken. Lynn had amper budget om af te reizen naar Minehead, maar nu opeens 10.000 pond bij mag schrijven.

Verschil in begin gemaakt

Als een held werd hij onthaald in de grote tent in Minehead, maar tegen Van Gerwen begon hij zichtbaar zenuwachtig. Met een 10-darter en een 116-finish was het al 3-0, voor Lynn een 180’er gooide en zijn eerste dubbels miste. In de vijfde leg miste Van Gerwen zelf dubbel-10 voor een 120-finish en pakte Lynn dubbel-8 voor 4-1. Uit de pauze werd het ook 5-1 met een 87-finish en na een 180’er 6-1. Het gemiddelde van de Nederlander lag alweer op 105 per beurt, waar Lynn zijn cijfers had opgeschroefd naar 92. De Engelsman kwam via dubbel-16 en een 12-darter terug tot 6-3, voor Van Gerwen er 7-3 van maakte.

Eigen legs behouden

De Nederlander had de turbo inmiddels uitgezet en daar wist Lynn knap van te profiteren. Hij brak Mighty Mike en met een 78-finish was het zelfs 7-5. Spannend liet Van Gerwen het niet worden met een 75-finish voor 8-5. Daarmee hield hij de marge vast, om tops te missen voor een 74-finish. Zo kon Lynn in de partij blijven hangen, maar Van Gerwen gaf hem in zijn eigen leg opnieuw geen kans. Nu drukte de titelverdediger ook gelijk door met scores van 180 en 140 voor de 10-6-zege. Waarbij Lynn’s laatste beurt een 180’er was.

UK Open Darts 2016: Uitslagen, programma en statistieken

 

Delen:

Meer over UK Open