Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Vier Nederlanders sneuvelen in eerste ronde

De eerste ronde van de UK Open Darts 2013 is niet erg goed gezind voor de Nederlanders. Er kwamen vier oranjedarters in actie en alle vier konden ze na hun partij de koffers inpakken. Roland Scholten, Vincent van der Voort, Leon de Geus en Gino gingen onderuit.

Kijk LIVE naar PDC UK Open Darts 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Scholten onderuit na voorsprong

Roland Scholten kwam traag op gang tegen Conan Whitehead, maar draaide het daarna om. De voormalig winnaar kwam op 3-1, om op 4-2 de kans te krijgen om de klus te klaren. Hij liet de dubbel glippen, waarop Whitehead met zijn derde pijl dubbel-5 wist te vinden voor 4-4. Het ging opeens allemaal richting Whitehead en die pakte ook de slotleg: 4-5. Ook Leon de Geus kon het niet bolwerken. De debutant kwam op een snelle 1-3-achterstand tegen Scott Robertson en kon dit in het vervolg van de partij niet meer rechtzetten: 3-5.

Geen tweede zege

Vincent van der Voort en Gino Vos kwamen eerder op de avond al in actie. Fast Vinnie won toen erg moeizaam van Andy Murray, dat kwam vooral doordat hij erg veel dubbels miste. Ook tegen Kirk Shepherd wilde het niet lukken voor de Nederlander. Met 3-5 ging hij onderuit tegen de voormalig finalist van het PDC World Darts Championship. Vos kreeg zelfs op de broek van Connie Finnan met 1-5.

Grote namen sneuvelen

Ook de grote namen hadden het lang niet altijd makkelijk in de eerste ronde. Voor Dean Winstanley was het gelijk het eindstation. Over The Top speelde zeer zenuwachtig en kwam al snel achter tegen Dave Weston. Die leek de opgebouwde voorsprong toch te verspelen, maar in de slotleg wist hij toch voor de verrassing te zorgen (5-4). Ook Justin Pipe wist zijn slechte vorm van de afgelopen periode niet om te buigen. Ondanks een 2-0-voorsprong ging The Force met 2-5 onderuit tegen Gareth Pass. Pass is nu de opponent van Jelle Klaasen. Ook Tony West, Steve Brown, Mark Dudbridge, Tony Martin, Tomas Seyler en Mensur Suljovic gingen onderuit.

Alle uitslagen en programma UK Open Darts 2013

Delen:

Meer over UK Open