Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Voorronde zeges Wade, Vos en Van der Voort

De voorronde van de UK Open Darts heeft geen grote verrassingen opgeleverd. Op papier was dat wel mogelijk, zeker door het korte format. James Wade wist zich te ontdoen van een lastige klus en ook Gino Vos won overtuigend. Vincent van der Voort moest een stuk harder werken.

Kijk LIVE naar PDC UK Open Darts 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Double Trouble breekt Van der Voort niet op

Van der Voort begon de partij met een 180’er, maar vergooide vervolgens zijn kansen op de dubbels. De Schotse qualifier Andy Murray, geen familie van zijn tennissende naamgenoot, profiteerde en pakte de break. Murray gooide moedig door in zijn eigen leg en kwam op 0-2. Door weer missers van Fast Vinnie op de dubbels kreeg hij de kans om zelfs naar 0-3 uit te lopen. De zenuwen speelden nu duidelijk mee, want de dubbels gingen wel heel ver mis. Daardoor kon Van der Voort wat cynisch juichen na dubbel-4 te hebben gevonden. Het werd 2-2, voor Murray weer twee pijlen miste voor de break. Van der Voort kwam op 3-2, om de kans in de zesde leg te missen. Het werd 3-3 en wederom pakte de Nederlander de voorsprong. In de achtste leg miste hij zelfs een reeks matchdarts om 4 uit 22 te komen op de dubbels. Twee pijlen op de dubbels later was de zege toch nog binnen (5-4), waarna nu Kirk Shepherd wacht.

Vos en Wade sneller klaar

Gino Vos begon zeer overtuigend. Hij nam een rappe 2-0-voorsprong tegen Alan Derrett en liet zich daarna niet meer verrassen. The Fox liep naar 5-3 en mag later vanavond terugkomen voor het duel in de eerste ronde. Dan staat hij tegenover Connie Finnan. James Wade had een loodzware loting met Robbie Green. Kong stond dit jaar nog in de kwartfinale van Lakeside en begon ook sterk aan de partij. Hij wist Wade direct te breken, maar kon dat niet doortrekken. The Machine speelde ijzersterk en liep vanaf 2-2 weg. Hij was simpelweg constanter dan zijn BDO-collega en won met 5-2. Ook andere bekende namen maakten geen fout. Colin Osborne won van Steve Hine, terwijl ook Wayne Jones, Steve Farmer en Tony Martin geen fout maakten. Royden Lam, de darter uit Hongkong die een Tourkaart verdiende wist ook knap te winnen van Paddy Meaney.

Alle uitslagen en programma UK Open Darts 2013

Delen:

Meer over UK Open