Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Webster en Wade ontsnappen

De tweede ronde van de UK Open was bijna het einde van titelverdediger James Wade. The Machine overleefde vier matchdarts. Ted Hankey kon zijn goede spel in Bolton geen vervolg geven.

Door het oog van de naald

Mark Webster en James Wade kropen op het hoofdpodium door het oog van de naald. Webster begon zeer zwak aan zijn partij en daardoor kwam Johnny Haines op een 1-3-voorsprong. De Welshman wist vooral geen dubbel te raken, daar kwam pas vanaf de vijfde leg verandering in. Met een 109-finish maakte Webster gelijk en pakte alsnog de zege met 4-3.

Matchdarts

Wade had het bepaald niet getroffen met zijn loting, want hij stond tegenover Stephen Bunting. De Engelsman gooit normaal gesproken bij de BDO en is daar één van de topspelers. Als qualifier was hij actief in Bolton en was zeer scherp. Na vier legs (2-2) had hij een gemiddelde van 106 per beurt achter zijn naam. Het liep naar 3-3, op het moment dat Bunting al een pijl op de bulls-eye had gehad voor de zege. In de zevende leg toverde Bunting op het juiste moment een hoge score uit de hoge hoed en kreeg drie pijlen op dubbel-19. Die miste hij en Wade kon terugkomen voor de zege: 4-3.

The Count

Het slotakkoord werd gegeven door Mervyn King en Ted Hankey. The Count had twee goede partijen afgewerkt, maar een derde duel bleek er één te veel. De eerste drie legs ging het nog gelijk op, waarbij beide Engelse darters een gemiddelde tegen de 100 noteerde. King had in de eerste leg twee pijlen onbenut gelaten voor de break, dat deed hij in de derde leg niet meer. Toen de break eenmaal op het bord stond kon Hankey niet meer bijblijven en verloor met 4-1.

Onderuit

Mark Walsh struikelde wel. Hij ging op baan twee onderuit tegen Jason Crawley met 4-3. De jonge talenten Jamie Lewis, Adam Smith-Neale en Adam Hunt verloren in de tweede ronde. Dat deed ook John Henderson tegen Colin Osborne. Wayne Jones legde het af tegen Paul Amos.

Bekijk alle uitslagen van de UK Open Darts 2012

Delen:

Meer over UK Open