Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Wright groeit uit tot grote verrassing

Peter Wright is de grote verrassing in de halve finale van de UK Open Darts. Snakebite weet de laatste maanden op de ProTour al uit te halen en de Engelsman doet dat nu ook in Bolton. Nadat hij BDO-nummer 1 Stephen Bunting al veegde met 9-2 moest in de kwartfinale Adrian Lewis eraan geloven met 10-6.

Kijk LIVE naar PDC UK Open Darts 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Direct ‘fel’ van start

Wright wist de afgelopen jaren de aandacht al op zich te vestigen, al was dat lang niet altijd door zijn prestaties. De vrouw van Wright is kapster en Snakebite dient als proefkonijn. De kleuren en tekeningen worden steeds groter. In Bolton verscheen hij in een fel geel shirt met een gele hanenkam en op zijn linkerwang een geschilderde slang. Ook zijn spel was direct fel. Met een 89- en een 124-finish was het 3-1. Dubbel-1 bezorgde hem vervolgens al een 4-1-voorsprong bij de eerste onderbreking.

Veegpartij op komst?

Het werd zelfs 6-1 voor Lewis weer van zich deed spreken. Jackpot vuurde een 180’er en een 171-score in het bord, om drie beurten op de dubbel onbenut te laten. Wright besloot toen maar weer te profiteren, om de partij in het slot te gooien. Beide darters gingen verder met een 180’er en Lewis stond klaar op tops om weer eens een leg te pakken. Ditmaal mocht hij het niet eens proberen. Wright denderde verder met een 98-finish voor 8-1.

Lewis gelooft er weer in

Daarna liet hij zijn voet deels van het gaspedaal en Lewis begon de dubbels wel te vinden. De tweevoudig wereldkampioen zorgde er dan ook voor dat een veegpartij werd voorkomen. Wright begon echter zo veel te modderen dat Jackpot zelfs weer begon te geloven in een waanzinnige ontsnapping. Hij kwam terug tot 9-5 en zag Wright twee matchdarts op dubbel-16 missen. Daarop kwam Lewis zelfs naar 9-6, maar miste tops voor een 114-finish. Wright vond het vervolgens wel voldoende en pakte alsnog de zege met 10-6.

Alle uitslagen en programma UK Open Darts 2013

Delen:

Meer over UK Open