Connect with us

UK Open

UK Open: Kist klopt Fast Vinnie, Barney en Van Gerwen snel klaar

Michael van Gerwen, tweevoudig winnaar Raymond van Barneveld en debutant Christian Kist hebben de vijfde ronde van de UK Open bereikt. Mighty Mike en Barney waren snel klaar. Kist had alle geluk van de wereld, want hij overleefde zes matchdarts tegen Vincent van der Voort. In de vijfde ronde staat Barney tegenover Adrian Lewis, stuit Kist op Mervyn King en ontmoet Van Gerwen de Welshman Mark Webster.

Kijk LIVE naar UK Open Darts 2014 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Veegpartij

Van Barneveld speelde vrijdag al drie uitstekende partijen en daar ging hij in Minehead rustig mee verder. Joe Murnan, in de derde ronde nog te sterk met 9-8 voor Dirk van Duijvenbode, werd vooral in de eerste sessie helemaal omver geblazen. Met onder meer een 117-finish en een gemiddelde van 103 per beurt was het bij de eerste korte pauze al 5-0. Van Barneveld haalde even zijn voet van het gaspedaal, waardoor de Engelsman terug kon komen tot 5-3. Daarop volgde een versnelling en was het bij de tweede onderbreking alweer 7-3. Hij liep uit naar 9-3 en de zege.

Zes matchdarts gemist

Van der Voort en Kist gingen direct driftig van start met beide een 14-darter, waarop Van der Voort het eerste slippertje maakte. Hij kreeg 62 niet weggepoetst en Kist brak. Die voorsprong bracht hij naar de eerste onderbreking (2-3). Kist houdt de voorsprong vast richting 3-5, voor Van der Voort een tussensprint plaatst. Hij gooit een 76-finish en dubbel-16 voor 5-5. Met een 144-finish wordt het zelfs 8-6 en lijkt Fast Vinnie op weg naar de zege. Kist komt één leg terug, voor Van der Voort vier matchdarts mist. Er volgt een beslissende zeventiende leg, waarin Kist een 180’er gooit. Hij miste echter bulls-eye voor een 130-finish en Van der Voort kan alsnog aanleggen voor de zege. Dat doet hij wederom niet. Twee nieuwe matchdarts gaan mis en via dubbel-12 pakt Kist alsnog de 8-9-zege.

Tussensprint van vijf legs

Michael van Gerwen zag Andy Hamilton in de eerste vijf legs naast zich. Mede door een 64- en 86-finish counterde The Hammer de 107-finish van Van Gerwen voor 2-3. Daarna ging de huidige wereldkampioen in de hoogste versnelling verder. Mede door een 105-finish straft hij ieder missertje van Hamilton genadeloos af, waardoor hij vijf legs op rij weet te winnen om de tweede pauze al te bereiken met een 7-3-voorsprong. Via dubbel-10 kan Hamilton het gat nog te verkleinen, voor Mighty Mike zijn derde 180’er gooit. Op 8-5 vuurde hij er ook nog dubbel-10 in om de laatste-16 te bereiken.

Het volledige programma en uitslagen van UK Open Darts 2014

Delen:

Meer over UK Open