Connect with us

UK Open

UK Open: Klinkende zeges Klaasen, Van de Pas en Wattimena

Benito van de Pas WK Darts 2017

Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Jermaine Wattimena hebben zich overtuigend geplaatst voor de vierde ronde van de UK Open. Wattimena deed dat door voor een verrassing te zorgen, hij versloeg Kyle Anderson. Voor Yordi Meeuwisse viel wel het doek tegen een ontketende Alan Norris.

Klaasen en Big Ben werken vroege achterstand weg

Klaasen kwam heel langzaam op gang tegen Jonny Clayton, want de Welshman nam een 0-3-voorsprong. De Nederlander wist het echter snel goed te maken naar 4-4 en liep vervolgens heel snel weg naar de 9-5-voorsprong. Clayton kwam nog terug tot 9-7, waarop Klaasen de klus wist af te maken.Ook Van de Pas wist zijn status waar te maken. Matthew Dennant nam het vroege initiatief (0-2), maar halverwege de partij wist Big Ben een gaatje te slaan. Van 6-5 werd het 10-6.

Wattimena op dreef

De verrassing van de vroege avond kwam op naam van Jermaine Wattimena. Hij won eerder op de dag al van Devon Petersen en na de Zuid-Afrikaan moest ook de Australiër Kyle Anderson eraan geloven. Anderson wist een vroege break nog goed te maken, want halverwege de partij stond het 5-5. Daarna liep Wattimena toch zeer overtuigend weg naar de 10-7-zege. Daarmee heeft hij zijn beste prestatie op een televisietoernooi te pakken. Yordi Meeuwisse slaagde er niet in om door te komen naar de vierde ronde. Hij werd in de openingsfase overlopen door Alan Norris en het werd zelfs 8-0. Meeuwisse pakte vervolgens nog twee legs, maar daar bleef het bij: 10-2.

UK Open 2017: Alle uitslagen op een rij

Delen:

Meer over UK Open