Connect with us

UK Open

UK Open: Loting voorronde, eerste en tweede ronde

De loting voor de voorronde, eerste en tweede ronde heeft voor zeven van de tien Nederlanders duidelijk gemaakt tegen wie ze mogen aantreden in Bolton.

Debutant

Jerry Hendriks moet zijn debuut op een televisietoernooi bij de PDC al in de voorronde maken. Hij speelt daarin tegen David Pallett. Bij winst wacht Arron Monk of Paul Boulton en in de tweede ronde is de winnaar van dit kwartet gekoppeld aan de beste van het trio Steve Maish, Dave Solly en Adam Hunt. Toon Greebe speelt in de voorronde tegen Dan Russel. Bij winst wacht mogelijk Joe Murnam en in de tweede ronde de winnaar van een viertal spelers waaronder Denis Ovens. Gino Vos begint tegen Paul Harvey.

Tweede ronde

Vier Nederlanders zijn direct geplaatst voor de tweede ronde. Co Stompé speelt daarin tegen Alan Tabern en Mareno Michels moet van de talentvolle Shaun Griffiths zien te winnen. Roland Scholten en Jelle Klaasen moeten nog afwachten tegen wie ze moeten aantreden. Klaasen treft Dyson Parody, Chris Mason of een Qualifier uit Stirling of Chesterfield. Deze kwalificatietoernooien moeten nog worden gespeeld. Scholten (foto) ontmoet Paul Whitworth, Adrian Gray of Steve Evans.

Dagje rust

Vincent van der Voort, Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld wisten zich bij de UK Open Qualifiers bij de beste-32 te spelen en zijn daardoor automatisch geplaatst voor de derde ronde. Vanaf de derde ronde zal er telkens een open loting worden verricht na iedere ronde. De eerste ronden worden afgewerkt op donderdag 7 juni, de derde ronde is op vrijdag 8 juni. Het toernooi wordt daarna in het weekend afgerond met de finale op zondagavond 10 juni.

Delen:

Meer over UK Open