Connect with us

UK Open

UK Open: Meulenkamp, Wattimena en Meeuwisse verder

Drie van de vijf Nederlanders hebben de eerste ronde van de UK Open weten te overleven. Voor Jeffrey de Zwaan en Vincent Kamphuis was het toernooi in Minehead snel voorbij, Yordi Meeuwisse, Ron Meulenkamp en Jermaine Wattimena wisten hun partijen wel te winnen. Zij spelen later vanmiddag in de tweede ronde.

Ruime voorsprong vastgehouden én wegggeven

Meeuwisse wist tegen de zeer trage Martin Biggs, die een halve minuut de tijd nam per beurt, een snelle 4-0-voorsprong op te bouwen. Biggs plaatste één rebreak (4-2) en dat verschil bleef vervolgens staan. Meeuwisse won dan ook met 6-4. De Zwaan wist net zo’n ruime voorsprong op te bouwen. Vanaf 4-0 kwam Darren Johnson alleen helemaal terug tot 5-5. In de beslissende leg liep de Nederlander scorend weg, maar viel met scores van 44 en 56 stil. Zo stond hij klaar op 36, alleen wist Johnson de zege te pakken met een 140’er en een 72-finish.

Nederland – Hongkong 2-0

Meulenkamp keerde terug in Minehead, waar hij in november wist te winnen van Stephen Bunting en Gary Anderson op de Players Championship Finals. Ook nu was de linkshander sterk op het podium. Tegen Ting Chi Royden Lam wist hij sterk te finishen en liep naar 4-0. Lam pakte een eerste leg, maar door een 80-finish en een solide slotleg pakte Meulenkamp de klinkende zege. Wattimena nam het eveneens op tegen een speler uit Hongkong. De traag spelende Kai Fan Leung kon hem echter geen pijn doen: 6-1. Pijn leed Kamphuis wel tegen de 20-jarige Ryan Meikle. Ondanks een 156-finish kwam Kamphuis snel een break achter en die wist hij niet meer goed te maken: 6-3.

UK Open 2017: Alle uitslagen op een rij

Delen:

Meer over UK Open