Connect with us

UK Open

UK Open: Phil Taylor zakt door ondergrens en vliegt eruit

Phil Taylor is op bizarre wijze uitgeschakeld op de UK Open. De titelverdediger en zestienvoudig wereldkampioen speelt al het hele kalenderjaar onder zijn kunnen, maar hij zakte nu volledig door de ondergrens. In Minehead kwam hij in de problemen tegen de 22-jarige Aden Kirk, die genoeg had aan een gemiddelde van 83,47 om Taylor – zelf 86 gemiddeld – uit het toernooi te knikkeren.

Kijk LIVE naar UK Open Darts 2014 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Premier League Darts

In de Premier League Darts verloor Taylor al vier van zijn vijf wedstrijden. Donderdagavond ging het alweer mis tegen Gary Anderson. Zijn gemiddelden waren nog wel altijd aardig, alleen op de dubbels ging het mis. Op papier zou het treffen met Aden Kirk dan ook geen enkel probleem mogen worden, maar dat werd het wel. Vanaf de eerste leg zat Taylor er niet in en begon steeds meer te wankelen. The Power is sinds dit jaar gewisseld van dartsmerk en met zijn nieuwe materiaal kan hij zichtbaar nog altijd niet zijn ritme vinden. De darts staan anders in het bord, landen ook allemaal anders en in iedere beurt zit er wel een pijl tussen die volledig uit koers gaat. In combinatie met zijn drastische fitnesscampagne is de balans volledig weg.

Volledige verkeerde vakken

Kirk nam snel het initiatief en wist met een 121-finish een voorsprong op te bouwen. Het was de gehele partij wachten op het moment dat Taylor het heft over zou nemen. Kirk speelde namelijk maar tegen een gemiddelde van 83 per beurt, Taylor zat daar echter maar een paar punten boven. Vooral op de dubbels bleef het telkens wankel. Dat bereikte een hoogtepunt vanaf 130. Tot twee keer toe mocht hij aanleggen vanaf 130. De eerste keer ging de derde pijl vol in de dubbel-12 en een poging later gebeurde exact hetzelfde in plaats dubbel-5. Daarmee kwam Kirk op 5-3.

Kirk blijft koel

De jongeling dacht daarop voor het eerst aan de stunt en liet de kans op een marge van drie legs liggen. Taylor kwam met heel veel moeite terug naar 5-5 en daarop leek hij hoe moeizaam ook de regie over te nemen. Op de dubbels bleef het echter mis gaan. De darts vlogen alle kant uit en met een bulls-eye finish gevolgd door een 76-finish was het 7-5. Met een 109-finish kon Taylor de achterstand wel weer verkleinen voor Kirk met pijn en moeite dubbel-1 vond. In zijn eigen leg wist Taylor wederom de druk op te voeren en met een 96-finish de stand naar 8-7 te brengen. Kirk gooide daarop iedere beurt één triple en wist tops te vinden voor de bizarre zege.

Het volledige programma en uitslagen van UK Open Darts 2014

Delen:

Meer over UK Open