Connect with us

UK Open

UK Open: Sterke zeges Van Duijvenbode en Van der Voort

Dirk van Duijvenbode ET

Dirk van Duijvenbode, Vincent van der Voort, Ron Meulenkamp, Jeremaine Wattimena en Yordi Meeuwisse hebben allemaal weten te winnen in de tweede ronde van de UK Open. Daar komen Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Christian Kist bij die automatisch voor de derde ronde waren geplaatst doordat ze in de top-32 van de Order of Merit eindigden.

Sterke optreden

Van Duijvenbode heeft een moeilijk 2016 achter de rug en lijkt sterker uit die periode te zin gekomen. Tegen Stuart Kellett pakte hij een snelle 2-0-voorsprong met een bulls-eye 86-finish en stond klaar voor 4-1. Op dat moment wist Kellett terug te slaan met een bulls-eye 127-finish, maar die tik wist Van Duijvenbode snel te verwerken. Hij pakte zijn eigen leg met een 78-finish en bleef zijn eigen legs houden voor de 6-4-zege met een gemiddelde van 93,84 per beurt. Van der Voort begon sterk tegen Wilson, liet het na in de tweede leg om te breken, maar met een 180’er en een 68-finish was het 2-1. Door een 110-finish werd het wel 2-2 en daarna miste Van der Voort cruciale dubbels. Twee in zijn eigen leg en één vanaf 66 voor de rebreak (2-4). De Nederlander hield zijn eigen leg en brak terug met een 11-darter. Hij hield zijn eigen leg en liep scorend opnieuw weg van Wilson. Twee matchdarts vielen niet en zo kwam er toch een beslissende leg. Daarin sloeg Van der Voort toch toe met een 62-finish.

Solide zeges

Meulenkamp en Wattimena wonnen in de eerste ronde van een speler uit Hongkong en wisten vervolgens door te drukken. Meulenkamp speelde naar eigen zeggen een stuk sterker tegen Lee Evans en won met 6-4. Wattimena wist de Zuid-Afrikaan Devon Petersen gelijk op een break achterstand te zetten en liep in de slotfase zelfs van 4-2 naar 6-2. Yordi Meeuwisse wist zich eveneens te plaatsen voor de derde ronde. Hij versloeg Jonathan Worsley met 6-4.

Dekker geen voorsprong weg

Minder goed liep het af voor Jeffrey de Graaf. Tegen Barrie Bates wist hij een vroege achterstand weg te werken (2-2), maar daarna pakte de Welshman toch weer de break. Hij kwam op 5-3 en maakte het in de negende leg af voor de verrassende zege op De Graaf. Jan Dekker gaf zijn partij zelfs uit handen. De in Friesland woonachtige Drent kende een goede start van het kalenderjaar op de vloer en leek dat door te trekken tegen Rob Hewson. Hij verloor echter na een 5-3-voorsprong alsnog met 5-6. Twee jaar geleden haalde Dekker nog de laatste-16 en levert dus veel ponden in voor de wereldranglijst.

UK Open 2017: Alle uitslagen op een rij

Delen:

Meer over UK Open