Connect with us

UK Open

UK Open: Van de Pas overleeft matchdarts; zege Meulenkamp

Benito van de Pas UK Open Darts 2018

Benito van de Pas, Ron Meulenkamp en Dirk van Duijvenbode hebben alle drie de eerste ronde van de UK Open Darts 2018 weten te overleven. Van Duijvenbode hoefde daarvoor niet in actie te komen, want zijn tegenstander – Mick McGowan – kon door het noodweer niet afreizen naar Minehead.

Big Ben komt goed weg

Van de Pas had een zware loting met Cristo Reyes. De twee hebben allebei een moeilijke fase in hun carrière en konden een zege goed gebruiken. Halverwege de partij liep Big Ben weg naar 5-3, maar zag de Spanjaard helemaal terugkomen. In de slotleg pakte de Nederlander na een 140-score het initiatief, alleen sloeg Reyes terug met een 180’er. Hij kreeg vier matchdarts, zonder toe te slaan. Daarop deed Van de Pas dat wel. In de tweede ronde wacht David Evans.

Moeizame partij Meulenkamp

Meulenkamp kwam geen moment echt in zijn spel en kon daardoor tegen Andy Hibbert maar niet het verschil maken. De pub qualifier uit Nottingham wist de hele partij in de buurt te blijven van de Nederlander en leek ook een elfde leg af te gaan dwingen. Uiteindelijk kon Meulenkamp toch het verschil maken met een 95-finish voor de 6-4-zege. In de tweede ronde speelt hij nu tegen Joe Davis.

UK Open Darts 2018: Uitslagen en programma

Delen:

Meer over UK Open