Connect with us

UK Open

UK Open: Van der Voort mist te veel dubbels en laat Gurney glippen

Vincent van der Voort is in de vijfde ronde van de UK Open uitgeschakeld. De Nederlander speelde lange tijd tegen een gemiddelde van ruim 100 per beurt, maar vergat kans op kans af te maken. Daardoor kon Daryl Gurney bijblijven en wist hij in de tweede helft van de partij de missers op de dubbels (5 uit 31) af te straffen voor de 10-5-zege.

Niet toeslaan als de kansen er zijn

Van der Voort won in de middag een bizarre partij van Jelle Klaasen, want hij werkte een 4-0 en 6-2-achterstand weg om in de negentiende leg een 106-finish te gooien. Tegen Gurney kwam hij weer in de openingsfase op achterstand, al was dat wel zijn eigen schuld. Hij miste elf pijlen op de dubbels (2-0), om vervolgens met een 85-finish en dubbel-16 voor 2-2 te tekenen. Hij bleef goed scoren en hield zijn eigen leg om ondanks 3 uit 14 op de dubbels met 103,54 per beurt op 2-3 te komen. Van der Voort hield zijn gemiddelde rond de 100 vast en zo liep het naar 5-5.

Dubbels breken nu echt op

Het enige pijnpunt waren de dubbels en die braken Fast Vinnie in de elfde leg op. Hij was inmiddels 5 uit 29 en daardoor kon Gurney de break pakken. Ondanks de zesde 180’er van Van der Voort maakte de Noord-Ier er met een 14-darter 7-5 van. Daar kwam de zesde maximale score van Superchin overheen en de dubbele break. De Nederlander kreeg nog wel de kans om terug te slaan, want hij mocht aanleggen vanaf 56. Opnieuw vlogen twee pijlen er niet in voor de rebreak (9-5) en met een 120-finish maakte Gurney het af.

UK Open 2017: Alle uitslagen op een rij

Delen:

Meer over UK Open