Connect with us

UK Open

UK Open: Van Gerwen, Barney, Van der Voort en Kist in ronde vier

Vier Nederlanders hebben de vierde ronde gehaald van de UK Open. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Christian Kist en Vincent van der Voort vlogen door naar de laatste-32, die zaterdagmiddag in Minehead terugkomen. De FA Cup of Darts eindigde voor Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Dirk van Duijvenbode.

Kijk LIVE naar UK Open Darts 2014 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Veegpartij

Michael van Gerwen had een leuke klus voor de boeg, want hij kon revanche nemen op James Hubbard. Twee jaar geleden klopte de Engelsman hem nog in de finale van het jeugdwereldkampioenschap. Vanaf dat moment is er echter veel veranderd. Hubbard is zoekende naar zijn vorm, terwijl Mighty Mike is doorgevlogen naar plaats één van de wereld. Dat verschil was in Minehead ook snel zichtbaar. Met een bulls-eye 127-finish kon Hubbard nog even in de buurt blijven, daarna was het toch snel 4-1 voor Van Gerwen. De gemiddelden lagen toen bijna dertig punten uit elkaar (102 om 74). Het verschil was al gemaakt, waarop Van Gerwen wat terugschakelde. Spannend werd het echter niet meer want met een 142-finish was het alweer 8-1. Vanaf 67 maakte Mighty Mike het daarna af.

Barney klaart derde klus

Raymond van Barneveld moest al in de eerste ronde starten door zijn slechte serie in de Qualifiers. Hij kon daardoor wel al goed warmdraaien, met zeer solide cijfers. Dat zette hij voort tegen Mick Todd. De Engelsman hield zijn openingsleg nog, maar in de derde leg volgde de break met een 121-finish. In rap tempo was het daarop al 4-1. Het werd 5-1 voor Todd weer een leg bij kon schrijven. Daar bleef het voor de Engelsman bij, want Barney denderde met drie keer 180 en een gemiddelde van ruim 100 per beurt naar 8-2. Uit de pauze mocht Todd nog één leg bijschrijven voor de vierde maximale score voor de 9-3-zege zorgde.

Kist en Van der Voort in vorm

Christian Kist maakte na Lakeside de overstap en begint steeds beter op stoom te komen. De voormalig Lakeside-kampioen maakte tegen Antonio Alcinas zelfs veel indruk. De Spanjaard werd omver geblazen met al snel een 5-1-stand. Kist haalde zijn voet niet van het gaspedaal en hij leek zelfs op weg naar een negendarter. Dubbel-12 miste hij echter fors, om wel door te beuken naar de klinkende 9-2-zege. Van der Voort had een lastige loting met Darren Webster, die sinds zijn comeback van een langdurige schouderblessure een gevaarlijke klant is gebleken op de ProTour. De Nederlander nam een snelle 3-1-voorsprong, maar via 4-3 werd het alweer gelijk: 5-5. Na een korte onderbreking kwam Webster zelfs op 5-6, waarna Van der Voort het heft wederom in handen nam. Hij won vierde legs op rij voor de overwinning: 9-6.

Klaasen geeft voorsprong uit handen

Jelle Klaasen speelde al uitmuntend tegen John Henderson in de tweede ronde en die vorm zetten hij voort tegen Andy Hamilton. The Cobra vloog naar een 4-0-voorsprong, maar kon daarna niet doordrukken. The Hammer pakte vijf legs op rij (4-5), waarop het spannend werd in iedere leg. Het kwam dan ook aan op een beslissende zeventiende leg en daarin pakte Hamilton de zege met een 124-finish. Van de Pas debuteerde in Minehead op een groot toernooi van de PDC en kende een goede middag. Daarin won hij twee keer, maar tegen Paul Hogan hield het op. De Engelsman wist eerder op de dag al op indrukwekkende wijze John Part te verslaan en die lijn zette hij door tegen Van de Pas. Hogan nam een snelle voorsprong en liep uit naar 8-3. Daarop maakte hij het af met een 152-finish. Ook Dirk van Duijvenbode kende een goede middag, want hij won bij zijn debuut op de UK Open van John Bowles (5-1). Ook tegen Joe Murman leek de Nederlander goed op weg, want hij kwam op een 6-4-voorsprong. Na de korte onderbreking ging het in de allesbeslissende leg alsnog mis: 8-9.

Het volledige programma en uitslagen van UK Open Darts 2014

Delen:

Meer over UK Open