Connect with us

UK Open

UK Open Voorronde: Vos en Hendriks winnen

Gino Vos en Jerry Hendriks zijn goed aan de UK Open begonnen. In Bolton wonnen de Nederlanders hun eerste partij, voor Toon Greebe viel gelijk het doek.

Hendriks en Vos winnen

Hendriks kwam als eerste Nederlander in actie. Op baan zes nam hij direct de leiding tegen Dave Pallett en gaf die ook niet meer uit handen: 2-4. In de eerste ronde wacht Arron Monk. De Engelsman gooide tegen Paul Boulton in de zevende leg een 180’er en een 113-finish voor 4-3. Het hoofdpodium was het toneel voor Gino Vos tegen de ervaren Paul Harvey. De Engelsman kwam vorig jaar tot de derde ronde, ditmaal liep hij al vroeg tegen een achterstand staan. In de derde leg kwam de 180’er van Harvey te laat en pakte Vos de break. Een zeer solide leg was goed voor 3-1, voor Harvey met een 61-finish zijn eigen leg nog wist te houden. In de zesde leg had de 21-jarige darter uit Oss alle geluk van de wereld. Op 181 gooide hij bijna een 180’er, de derde pijl ketste in de triple-5. Vervolgens miste Harvey één pijl op dubbel-12 en maakte Vos de klus af: 4-2.

Greebe en West eruit

Toon Greebe opende furieus tegen Dan Russell en nam een 2-0-voorsprong, daarna ging het toch mis. De Brabander leverde vier legs op rij in en vloog eruit: 2-4. Tony West liet zich direct onnodig verschalken. Op het grote podium begon qualifier Michael Burgoine zeer zenuwachtig aan de partij en leek dan ook geveegd te worden. West kwam op 2-0, maar daarna begon de voormalig Winmau World Master vooral op zijn dubbels te haperen. Dat deed Burgoine niet en wist iedere kans te benutten. Zo draaide hij de partij volledig om en won met 2-4.

Beaton onderuit, Hankey sterk

Direct daarna kon ook Steve Beaton zijn koffers alweer gaan inpakken. De voormalig Lakeside-kampioen kon zijn ritme maar niet vinden en gaf John Jukes alle ruimte. De qualifier profiteerde twee keer met dubbel-5 en maakte er 1-3 van. Jukes of Hazzard kreeg zijn eerste twee matchdarts, maar gooide twee keer tegen het ijzer. Ook in de zesde leg miste Jukes twee keer op de dubbel, dit keer kreeg hij de tijd om nogmaals terug te komen. Zijn vijfde matchdart was via dubbel-8 wel raak (2-4). Steve Farmer ging er ook vanaf tegen het jonge talent Jamie Lewis. De Welshman won zondag nog een toernooi op de YouthTour en zette door met de 1-4-zege op Farmer. Ted Hankey maakte tijdens zijn debuut bij de PDC geen fout. Hij won zeer overtuigend van Danny Dutson en deed dat met sterk spel: 4-0.

Bekijk alle uitslagen van de UK Open Darts 2012

Delen:

Meer over UK Open