Connect with us

UK Open

UK Open: Wade helemaal terug met zijn tweede titel in Bolton

James WadeJames Wade heeft zijn tweede UK Open-titel op zijn naam geschreven. The Machine was in de finale veel te sterk voor Wes Newton, het bleef echter lang spannend doordat The Machine veel dubbels onbenut liet. Met de toernooizege klimt Wade definitief uit een diep dal, waarin hij werd opgenomen vanwege een depressie. Daarnaast moest hij al vanaf de eerste ronde in actie komen en won acht partijen op rij. Nog nooit moest een toernooiwinnaar vanaf de eerste partij spelen.

In de halve finale leek het doek voor Wade te vallen. Mark Webster nam een 7-3 en 9-7-voorsprong. Bij die stand kreeg hij zijn eerste matchdart op bulls-eye. De Welshman vond deze niet en zag Wade een 120-finish wegwerken. Vanaf dat punt nam The Machine de regie over en pakte de zege. Ook Newton kwam op een vroege achterstand. Denis Ovens, maar halverwege had hij de rollen al omgedraaid. Met een 170-finish liep The Warrior weg van The Heat en pakte uiteindelijk een ruime 10-6-overwinning.

Wade begon sterk en pakte direct de break voor een 2-0-voorsprong. Hij liet Newton terug komen naar 2-2, vanaf dat moment had hij tot aan de tweede pauze in iedere leg kans op de dubbels. Vooral zijn favoriete tops liet hem lelijk in de steek. In plaats van een duidelijke 6-2-voorsprong op te bouwen werd het door zijn missers 4-4 en liep The Machine zelfs tegen een achterstand aan. The Warrior kon scorend niet mee, maar met een 120-finish liep hij wel naar 4-6. Met een 74-finish op tops wist Wade het rode vlak eindelijk weer eens te vinden en de rebreak was daarna een feit: 6-6.

De voormalig winnaar uit 2008 drukte door naar 7-6 en stond klaar op tops voor de break. Newton wist zich met zijn laatste pijl voor een 80-finish nog te redden. Het zou zijn laatste leg blijken. Wade sloeg in de zestiende leg definitief toe met de break en liep naar 10-7. De eerste matchdart voor een 101-finish op tops viel nog niet, in zijn eigen leg begon hij drect met een 180'er. Newton bleef scorend ver achter en via tops pakte Wade zijn tweede UK Open-titel. Het is tevens het zesde televisietoernooi dat hij op zijn naam schrijft.

Delen:

Meer over UK Open