Connect with us

UK Open

Acht Nederlands zijn al zeker van UK Open

Acht Nederlanders zijn na drie van de zes UK Open Qualifiers al zeker van plaatsing voor de UK Open. Daarnaast zijn er ook nog eens drie oranjeklanten hard op weg om deel te mogen nemen aan de FA Cup of Darts. Van de zes kwalificatietoernooien wordt een Order of Merit gemaakt. De beste 96 spelers – en spelers met hetzelfde verzamelde prijzengeld als de nummer 96 – mogen afreizen naar Minehead.

Zes in de Top-32  

De top-32 van de ranglijst plaatst zich automatisch voor de derde ronde. Michael van Gerwen, Benito van de Pas en Raymond van Barneveld zijn daar al zeker van. Mighty Mike gaat zelfs samen met Phil Taylor aan de leiding, Big Ben en Barney staan negende en tiende. Ook Jelle Klaasen, Berry van Peer en Vincent van der Voort staan halverwege de rit ook in de top-32, maar zij hebben nog wel wat ponden nodig om deze plaatsen vast te houden.

Op de grens 

Buiten deze groep staan Jeffrey de Zwaan (1.500 pond) en Jeffrey de Graaf (1.000), maar ook deze twee jongelingen zijn al zeker van plaatsing. Dirk van Duijvenbode, Dick van Dijk en Joey ten Berge hebben inmiddels 750 pond verdiend. Vorig jaar was dit voldoende om je te plaatsen voor de UK Open, maar dit jaar is het prijzengeld tijdens de Qualifiers verhoogd. Het is daardoor op dit moment twijfelachtig of 750 pond echt voldoende zal zijn.

Werk aan de winkel

Om helemaal zeker te zijn moet dit drietal dus op de resterende drie toernooien nog één keer de laatste-64 bereiken, goed voor 250 pond. Christian Kist (500), Jermaine Wattimena, Mike Zuydwijk, Yordi Meeuwisse, Michel van der Horst en Sven Groen (allen 250 pond) zullen in het tweede weekend dus nog ponden moeten verzamelen. Dat geldt ook voor de Nederlanders die geen enkele cash wisten te verzamelen in het afgelopen weekend. Daarbij was onder meer verrassend genoeg Jan Dekker.

Delen:

Meer over UK Open

Kerst 2018