full screen background image

UK Open: Barney hard onderuit; drie Nederlanders in ronde vijf

De blessure van Michael van Gerwen is op de UK Open snel opgelost. De Nederlander won overtuigend van een sterk spelende Paul Hogan. Ook Vincent van der Voort en Jan Dekker plaatsten zich voor de vijfde ronde van de FA Cup of Darts. Voor Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen viel het doek.

Elleboog weer op orde

Van Gerwen verrekte vrijdagavond tegen Paul Nicholson een spiertje in zijn elleboog. Na een behandeling was het probleem de volgende middag grotendeels verholpen. Paul Hogan testte Mighty Mike flink, want ook de ervaren Engelsman gooide de gehele partij boven de 100 per beurt. Dankzij een flitsende 129-finish was het al 4-1, voor Hogan terug kwam tot 4-3. Hogan miste darts voor 4-4 en zag Van Gerwen weglopen met een 80-finish en een 115-finish voor de 9-4-zege.

Van der Voort en Dekker vliegen 

Ook Vincent van der Voort won met deze cijfers. Hij versloeg Wes Newton en zet daarmee zijn uitstekende prestaties van de afgelopen weken door. Ook Klaasen is de laatste tijd in goede vorm, maar kon tegen Andrew Gilding niet doorzetten. Goldfinger is één van de gevaarlijkste spelers op de ProTour en liet dat nu ook weer zien. Hij nam snel de voorsprong en hield zijn gemiddelde op 100 per beurt om Klaasen met 9-5 te verslaan. Jan Dekker maakt zijn debuut op een officieel televisietoernooi van de PDC en maakt indruk. De Drent won vrijdag al van Justin Pipe en zette nu ook Ronnie Baxter overtuigend aan de kant met 9-4.

Niets lukt 

Voor Raymond van Barneveld ging het wel helemaal mis. Barney trof het niet met zijn loting, want vrijdagavond moest hij al zien af te rekenen met titelverdediger Adrian Lewis. Dat lukte hem door uitmuntend te spelen, maar na weer een lastige loting lukte hem dat geen tweede keer. Peter Wright zat de Nederlander gelijk op zijn huid en het tempo van Barney was te laag. De triples bleven dan ook uit en het verschil werd snel gemaakt. Na het pakken van een leg in de openingsfase was het daarna gedaan voor de tweevoudig winnaar: 9-1.

Alle uitslagen, verslagen en statistieken UK Open Darts 2015

Delen: