full screen background image

UK Open: Bunting profiteert van gemiste dubbels King

Stephen Bunting is de eerste halve finalist op de UK Open Darts van 2015. Mervyn King wist drie keer zeer fortuinlijk te winnen, maar zijn geluk was op. Door missers op de dubbels liep het van 6-6 naar 9-6 en ditmaal kon The King geen comeback inzetten. Daardoor won The Bullet vanaf 52 met 10-6.

Geen break te vinden

King bereikte met veel geluk de kwartfinale. Hij overleefde dertien matchdarts tegen Gary Anderson, won van Nathan Aspinall met 9-8 na een 5-8-achterstand én won ook de laatste twee legs tegen Kyle Anderson voor 9-8. Bunting had een zware route via Michael Smith, Dave Chisnall en William O’Connor. King nam nu het voortouw, want scorend was hij veel sterker. Bunting hield zijn legs echter in handen dankzij een 121-finish (2-2). King vervolgde met de eerste 180’er van de partij om de pauze in te gaan met de 3-2-voorsprong.

Dubbel-16 werkt niet mee

Ook in het tweede deel was er geen verschil tussen de darters en liep het naar 5-5. De eerste kans voor Bunting kwam in de elfde leg vanaf 120, maar tops viel er niet in. Dubbel-5 voor de 80-finish wel om opnieuw gelijk te maken (6-6), om in de dertiende leg wel te profiteren van een fout van King. Hij miste vier darts op de dubbel en Bunting brak via tops. King gaf echter niet op en stond na drie beurten op 46. Hij miste echter wéér twee darts op dubbel-16 en het gat was gemaakt: 6-8. The King stond nu weer met zijn tegen de muur, zeker doordat Bunting ook nog eens begon met vier keer triple-20 op rij. King miste opnieuw een dart op zijn favoriete dubbel-16 en The Bullet kwam op één leg van de zege.

Alle uitslagen, verslagen en statistieken UK Open Darts 2015

Delen: